metropol-velika.jpg

Вести

28.03.2019. - 20:46

Председник Вучић на свечаној церемонији проглашења европског комесара Јоханеса Хана за новог амбасадора Спортских игара младих

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаној церемонији проглашења европског комесара за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханеса Хана за новог амбасадора Спортских игара младих. Председнику Вучићу је уручено специјално признање за подршку и допринос развоју те спортске манифестације.

Председник Вучић је, на свечаној церемонији у Београду, захвалио на признању, и додао да га готово ничим није заслужио и да осећа да не припада њему, већ Луки Ракићу, сину Миодрага Ракића, иначе његовог дугогодишњег политичког противника, који је преминуо пре неколико година.
 
„Ракић ме је молио, када је дошло до промене власти, да подржим Игре младих, јер је то добро за регион, за нашу децу, зато што ће другачију свест да имају у будућности, више толеранције и више поштовања да показују једни према другима", рекао је председник Вучић. 
 
Председник Вучић на свечаној церемонији проглашења европског комесара за преговоре о проширењу и суседску политику за новог амбасадора Спортских игара младих

Фото Танјуг

 
Европски комесар за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханес Хан је поручио да ће урадити све да промовише такву врсту регионалне активности младих људи и додао да је ова иницијатива највећи спортски догађај међу аматерима у свету. Он је на свечаности  рекао да је ово признање за њега лично највише које је добио и које ће икада добити.
 
"Била је, јесте и биће одлична идеја да се младима пружи прилика да играју једни с другима, да искористе своје таленте, интересовања, амбиције, а све у оквиру здраве конкуренције", истакао је европски комесар Јоханес Хан.
 
"Оно што никада нисам радио као политичар, нисам се захваљивао спонзорима, али сада ћу начинити изузетак и захвалити се свим спонзорима што су финансирали ову врсту активности, јер мислим да је то најбоља могућа инвестиција коју неко може да уложи у друштво", нагласио је европски комесар Хан.
 
Београд, 28. март 2019. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).