ts_velika.jpg

Vesti

13.12.2018. - 18:55

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju fabrike Amphenol Automotive Technology d.o.o.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike Amphenol Automotive Technology d.o.o.  u Trsteniku.

„Nastavljamo da gradimo i da zapošljavamo ljude“, poručio je predsednik Vučić i dodao da je 2016. godine u Trsteniku, bez javnih preduzeća, bilo 400 miliona dinara duga, a danas taj grad drugačije i bolje funkcioniše.

"Zatvarani su nam pogoni 90-ih i posebno 2000-ih godina, i u Trsteniku, Kruševcu, Kraljevu, celom Rasinskom i Raškom okrugu, i zato je danas važno da radimo posao svih poslova – da otvaramo fabrike, da pravimo posao za ljude, da ne bi odlazili odavde", izjavio je predsednik Vučić i istakao da danas Srbiji ide mnogo bolje nego ranije, ali da te promene ne mogu da budu jednostavne i ne mogu da se ostvare preko noći.

Predsednik Vučić je zahvalio investitorima na ovoj braundfild investiciji i istakao da je, pored hale koja je obnovljena, danas video nešto više od toga.

"Video sam ljude, verne, marljive, posvećene svom poslu. Video sam ljude, i to nije lako videti. Video sam ljude koji su nasmejani i koji imaju energije i koji imaju veru u budućnost", izjavio je predsednik Vučić i dodao da je država uspela da uštedi 4,6 miliona evra i da tim novcem plati "Amphenol", kako bi se zaposlilo 1.000 radnika.

Predsednik Vučić je rekao da će Trstenik od ove fabrike imati mnogo veće prihode, koje će moći da ulaže u infrastrukturu, obdaništa, škole. On je dodao da je dogovoreno da se angažuje EPS, kako bi se osvetlile ulice u Trsteniku, a da će biti angažovani i "Putevi Srbije" da se urede prilazi fabrici, kako bi se građani osećali bezbednije i sigurnije.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).