ts_velika.jpg

Вести

13.12.2018. - 18:55

Председник Вучић на свечаном отварању фабрике Amphenol Automotive Technology d.o.o.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању фабрике Amphenol Automotive Technology d.o.o.  у Трстенику.

„Настављамо да градимо и да запошљавамо људе“, поручио је председник Вучић и додао да је 2016. године у Трстенику, без јавних предузећа, било 400 милиона динара дуга, а данас тај град другачије и боље функционише.

"Затварани су нам погони 90-их и посебно 2000-их година, и у Трстенику, Крушевцу, Краљеву, целом Расинском и Рашком округу, и зато је данас важно да радимо посао свих послова – да отварамо фабрике, да правимо посао за људе, да не би одлазили одавде", изјавио је председник Вучић и истакао да данас Србији иде много боље него раније, али да те промене не могу да буду једноставне и не могу да се остваре преко ноћи.

Председник Вучић је захвалио инвеститорима на овој браундфилд инвестицији и истакао да је, поред хале која је обновљена, данас видео нешто више од тога.

"Видео сам људе, верне, марљиве, посвећене свом послу. Видео сам људе, и то није лако видети. Видео сам људе који су насмејани и који имају енергије и који имају веру у будућност", изјавио је председник Вучић и додао да је држава успела да уштеди 4,6 милиона евра и да тим новцем плати "Amphenol", како би се запослило 1.000 радника.

Председник Вучић је рекао да ће Трстеник од ове фабрике имати много веће приходе, које ће моћи да улаже у инфраструктуру, обданишта, школе. Он је додао да је договорено да се ангажује ЕПС, како би се осветлиле улице у Трстенику, а да ће бити ангажовани и "Путеви Србије" да се уреде прилази фабрици, како би се грађани осећали безбедније и сигурније.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).