nis_velika.jpg

Vesti

28.09.2018. - 23:41

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju fabrike ZUMTOBEL GROUP

Predsednik  Republike Srbije Aleksandar Vučić  prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike ZUMTOBEL GROUP  i poručio da se u Nišu otvaraju život i budućnost za ljude tog kraja.

"Pre nekoliko dana sam rekao da je naša politika u jednoj oblasti poražena, ali ima jedna  koja ne može da se pobedi, a to je politika rezultata i činjenica, otvaranja fabrika", rekao je predsednik Vučić i zahvalio vlasnicima ZUMTOBEL GROUP  što pomažu u kreiranju takve politike, sa kojom će Srbija nastaviti.

„Srbija ne sme da gubi i ne gubi u najvažnijem – a to je sigurnija budućnost“, naglasio je predsednik Vučić i istakao  da je do otvaranja ove fabrike došlo zahvaljujući  radu i trudu naših austrijskih prijatelja, među kojima i kancelara Sebastijana Kurca, kao i srpskih vlasti.

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju fabrike ZUMTOBEL GROUP

Foto Tanjug, Filip Krainčanić

"Rad, koji je osnova naše politike,  je jedini način da budemo slobodni i ponositi ljudi. Baš kao ovde, kao i na drugom mestu, dajemo  ljudima razlog da ostanu, uče, budu veseliji. Moramo da krenemo polako u borbu. Znam da će biti potrebno godina dok plate i penzije ne porastu, da privolimo i zamolimo mnoge naše, koji su bili primorani da je napuste, da se vrate u zemlju, da ovde ulože svoje znanje i energiju", izjavio je predsednik Srbije.

"Otvaramo novu fabriku, nova radna mesta, otvaramo život i budućnost za ljude u Nišu", rekao je predsednik Vučić i zahvalio građanima juga i jugoistoka što su ga dočekali.

Generalni direktor kompanije  ZUMTOBEL GROUP Alfred Felder zahvalio je predsedniku Vučiću i gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću na velikoj podršci za investiciju u Nišu.

"Velika nam je čast da otvorimo ovu fabriku i prikažemo izuzetan napredak kompanije na globalnom nivou", rekao je generalni direktor Felder i istakao da je kompanija sebi postavila cilj da fabrika u Nišu doprinese jačanju kompetitivnosti i da može da snabdeva evropska tržišta.

Niš, 28. septembar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).