nis_velika.jpg

Вести

28.09.2018. - 23:41

Председник Вучић на свечаном отварању фабрике ZUMTOBEL GROUP

Председник  Републике Србије Александар Вучић  присуствовао је свечаном отварању фабрике ZUMTOBEL GROUP  и поручио да се у Нишу отварају живот и будућност за људе тог краја.

"Пре неколико дана сам рекао да је наша политика у једној области поражена, али има једна  која не може да се победи, а то је политика резултата и чињеница, отварања фабрика", рекао је председник Вучић и захвалио власницима ZUMTOBEL GROUP  што помажу у креирању такве политике, са којом ће Србија наставити.

„Србија не сме да губи и не губи у најважнијем – а то је сигурнија будућност“, нагласио је председник Вучић и истакао  да је до отварања ове фабрике дошло захваљујући  раду и труду наших аустријских пријатеља, међу којима и канцелара Себастијана Курца, као и српских власти.

Председник Вучић на свечаном отварању фабрике ZUMTOBEL GROUP

Фото Танјуг, Филип Краинчанић

"Рад, који је основа наше политике,  је једини начин да будемо слободни и поносити људи. Баш као овде, као и на другом месту, дајемо  људима разлог да остану, уче, буду веселији. Морамо да кренемо полако у борбу. Знам да ће бити потребно година док плате и пензије не порасту, да приволимо и замолимо многе наше, који су били приморани да је напусте, да се врате у земљу, да овде уложе своје знање и енергију", изјавио је председник Србије.

"Отварамо нову фабрику, нова радна места, отварамо живот и будућност за људе у Нишу", рекао је председник Вучић и захвалио грађанима југа и југоистока што су га дочекали.

Генерални директор компаније  ZUMTOBEL GROUP Алфред Фелдер захвалио је председнику Вучићу и градоначелнику Ниша Дарку Булатовићу на великој подршци за инвестицију у Нишу.

"Велика нам је част да отворимо ову фабрику и прикажемо изузетан напредак компаније на глобалном нивоу", рекао је генерални директор Фелдер и истакао да је компанија себи поставила циљ да фабрика у Нишу допринесе јачању компетитивности и да може да снабдева европска тржишта.

Ниш, 28. септембар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).