mionica_velika.jpg

Vesti

15.07.2018. - 18:59

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju sportske hale u Mionici

Predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, najmodernije u Zapadnoj Srbiji, koja je otvorena  nakon 25 godina.

"Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju  u sportskom duhu, da budu šampioni, da nauče kako se sportski gubi", rekao je predsednik Vučić i dodao da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica. On je podsetio da  nova hala ima FIBA i IHF  sertifikate,  i da će se u njoj  igrati međunarodne utakmice.

"Hoćemo da ova sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale", izjavio je predsednik Vučić  i istakao  da je hala u Mionici bila opasnost za prolaznike, da je 1993. godine počela njena izgradnja, ali je ostavljena van svake namene, a da je 2017. godine  pokrenuta  njena izgradnja i renoviranje.

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju sportske hale u Mionici

Foto Tanjug, Filip Krainčanić

"Za dve do tri godine u Mionici je urađeno više ozbiljnih projekata  nego u prethodnih 30 godina. To smo mogli samo uz vas i vašu podršku. Zbog vas, ozbiljnih i odgovornih ljudi, koji ste verovali u rad, a ne u nerad, koji ste verovali onima koji vam nisu obećavali kule i gradove, ali su ispunjavali ono što obećaju", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je poručio deci da, šta god im govorili, nema lakog uspeha, već da se do svega stiže teškim radom.

"Molim vas da radite više, snažnije, da se borite, da nas učinite ponosnim, da iz ove hale izađu šampioni", zamolio ih je predsednik Srbije.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio je predsedniku Vučiću što je podržao izgradnju hale sportova u Mionici  koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša,  i što je prepoznao koliko je važno ulagati u omladinu i budućnost.

Mionica, 15. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).