mionica_velika.jpg

Вести

15.07.2018. - 18:59

Председник Вучић на свечаном отварању спортске хале у Мионици

Председник Републике Србије  Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању спортске хале у Мионици, најмодерније у Западној Србији, која је отворена  након 25 година.

"Деца ће овде моћи да тренирају, да се развију  у спортском духу, да буду шампиони, да науче како се спортски губи", рекао је председник Вучић и додао да је у халу уложено 130 милиона, од чега је 50 милиона издвојила владина Канцеларија за јавна улагања, а остало је уложила општина Мионица. Он је подсетио да  нова хала има ФИБА и ИХФ  сертификате,  и да ће се у њој  играти међународне утакмице.

"Хоћемо да ова сала буде препуна деце и да морамо да градимо нове хале", изјавио је председник Вучић  и истакао  да је хала у Мионици била опасност за пролазнике, да је 1993. године почела њена изградња, али је остављена ван сваке намене, а да је 2017. године  покренута  њена изградња и реновирање.

Председник Вучић на свечаном отварању спортске хале у Мионици

Фото Танјуг, Филип Краинчанић

"За две до три године у Мионици је урађено више озбиљних пројеката  него у претходних 30 година. То смо могли само уз вас и вашу подршку. Због вас, озбиљних и одговорних људи, који сте веровали у рад, а не у нерад, који сте веровали онима који вам нису обећавали куле и градове, али су испуњавали оно што обећају", рекао је председник Србије.

Председник Вучић је поручио деци да, шта год им говорили, нема лаког успеха, већ да се до свега стиже тешким радом.

"Молим вас да радите више, снажније, да се борите, да нас учините поносним, да из ове хале изађу шампиони", замолио их је председник Србије.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић захвалио је председнику Вучићу што је подржао изградњу хале спортова у Мионици  која ће, између осталог, бити и Национални тренинг центар рукометаша,  и што је препознао колико је важно улагати у омладину и будућност.

Мионица, 15. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).