mig_29_velika.jpg

Vesti

21.08.2018. - 22:56

Predsednik Vučić na svečanom prijemu dva remontovana "Mig 29"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas, na aerodromu u Batajnici, svečanom prijemu dva remontovana "Mig 29", koje je Srbija nabavila od Ruske Federacije.

„Danas ste prvi put videli snažna i moćna krila Srbije. Obišao sam i ono što nije moglo da se vidi, na još šest „Mig 29“ zajednički rade srpski i ruski stručnjaci. Po prvi put u novembru, na paradi koju planiramo, izaći ćemo sa osam aviona“, rekao je predsednik Vučić i dodao da će u narednim mesecima Srbija dobiti i nove helikoptere.

Predsednik Vučić je istakao da će se nastaviti sa jačanjem kapaciteta u svim rodovima Vojske Srbije i da bi treća faza modernizacije vojske, koja podrazumeva najmodernije naoružanje, ali i radarske sisteme, mogla da bude gotova krajem naredne godine i početkom 2020. godine. On je naveo da će se situacija u vojsci popravljati na bolje, da će uskoro biti i povećanja plata, da će se graditi stanovi za pripadnike vojske, ali da će ulaganje u obrazovanje morati da bude još ozbiljnije.

„Zato pozivam mlade momke da se školuju u vojsci, gde ih čeka dobra budućnost. Ponosan sam na vojnike i želim im mnogo dobrih i sigurnih letova, da čuvaju naše nebo“, istakao je predsednik Vučić i dodao da je njegova želja da svaki od aviona „Mig 29“ ponese ime nekog od junaka koji su dali život za Srbiju tokom NATO agresije.

Beograd, 21. avgust 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).