mig_29_velika.jpg

Вести

21.08.2018. - 22:56

Председник Вучић на свечаном пријему два ремонтована "Миг 29"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, на аеродрому у Батајници, свечаном пријему два ремонтована "Миг 29", које је Србија набавила од Руске Федерације.

„Данас сте први пут видели снажна и моћна крила Србије. Обишао сам и оно што није могло да се види, на још шест „Миг 29“ заједнички раде српски и руски стручњаци. По први пут у новембру, на паради коју планирамо, изаћи ћемо са осам авиона“, рекао је председник Вучић и додао да ће у наредним месецима Србија добити и нове хеликоптере.

Председник Вучић је истакао да ће се наставити са јачањем капацитета у свим родовима Војске Србије и да би трећа фаза модернизације војске, која подразумева најмодерније наоружање, али и радарске системе, могла да буде готова крајем наредне године и почетком 2020. године. Он је навео да ће се ситуација у војсци поправљати на боље, да ће ускоро бити и повећања плата, да ће се градити станови за припаднике војске, али да ће улагање у образовање морати да буде још озбиљније.

„Зато позивам младе момке да се школују у војсци, где их чека добра будућност. Поносан сам на војнике и желим им много добрих и сигурних летова, да чувају наше небо“, истакао је председник Вучић и додао да је његова жеља да сваки од авиона „Миг 29“ понесе име неког од јунака који су дали живот за Србију током НАТО агресије.

Београд, 21. август 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).