21.08.2018

Председник Вучић на свечаном пријему два ремонтована "Миг 29"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, на аеродрому у Батајници, свечаном пријему два ремонтована "Миг 29", које је Србија набавила од Руске Федерације.

„Данас сте први пут видели снажна и моћна крила Србије. Обишао сам и оно што није могло да се види, на још шест „Миг 29“ заједнички раде српски и руски стручњаци. По први пут у новембру, на паради коју планирамо, изаћи ћемо са осам авиона“, рекао је председник Вучић и додао да ће у наредним месецима Србија добити и нове хеликоптере.

Председник Вучић је истакао да ће се наставити са јачањем капацитета у свим родовима Војске Србије и да би трећа фаза модернизације војске, која подразумева најмодерније наоружање, али и радарске системе, могла да буде готова крајем наредне године и почетком 2020. године. Он је навео да ће се ситуација у војсци поправљати на боље, да ће ускоро бити и повећања плата, да ће се градити станови за припаднике војске, али да ће улагање у образовање морати да буде још озбиљније.

„Зато позивам младе момке да се школују у војсци, где их чека добра будућност. Поносан сам на војнике и желим им много добрих и сигурних летова, да чувају наше небо“, истакао је председник Вучић и додао да је његова жеља да сваки од авиона „Миг 29“ понесе име неког од јунака који су дали живот за Србију током НАТО агресије.