Predsednik Vučić na svečanom prijemu povodom Dana Evrope

Vesti

09.05.2019. - 22:11

Predsednik Vučić na svečanom prijemu povodom Dana Evrope

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras svečanom prijemu povodom Dana Evrope, koji je organizovala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Predsednik Vučić je, obraćajući se prisutnima,  istakao da su mir i stabilnost naši najveći i najvažniji ciljevi, te da bez evropske podrške nismo mogli i nećemo moći da ih ostvarimo. On je naglasio da je danas važan dan za Srbiju, jer slavi i Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.
 
Predsednik Vučić na svečanom prijemu povodom Dana Evrope

Foto Tanjug, Dragan Kujundžić

"Naš današnji izbor, zašto slavimo Dan Evrope, je Evropa. Evropa koju ističemo sa, možda, manje ushićenja i entuzijazma, ali to ističemo sa racionalnijim, odgovornijim i ozbiljnijim pristupom. Najznačajniji razlog za to jeste što je pre gotovo 70 godina stvorena zajednica koja je svojim članicama osigurala mir", rekao je predsednik Vučić i dodao da 69 godina te zemlje nemaju sukobe i ratove – ono što je našoj zemlji potrebno više nego bilo šta drugo i više nego ikada.
 
"Upravo zato sa sigurnošću mogu da utvrdim da ne postoji važniji razlog od prihvatanja politike i vrednosti Evrope, očuvanje mira, stabilnosti i garancija budućnosti naše dece i zemlje u celini", naglasio je predsednik Vučić i dodao da Srbija pripada Evropi, ne samo geografski, već i vrednosno.
 
Predsednik Vučić je zahvalio Evropi na ogromnoj podršci Srbiji u ekonomskim reformama, jer je izlazak iz ekonomske krize uz evropske investicije i donacije bio neuporedivo lakši.
 
Predsednik Vučić na svečanom prijemu povodom Dana Evrope

Foto Tanjug, Dragan Kujundžić

 „Onoliko koliko Srbija napreduje, pružite poštovanje i ništa više. Koliko poštujemo Evropu, toliko očekujemo od vas", poručio je predsednik Vučić i istakao da će Srbija biti dobar, lojalan i pouzdan partner.
 
Šef Delegacije Evropske unije ambasador Sem Fabrici naglasio je da je Evropska unija prepoznala evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, a naročito Srbije, ističući da je Srbija izabrana da postane deo evropske porodice.
 
"Srbija nije sama, mi smo tu da pomognemo. Razumemo da je proces  težak i bolan, ali, kao što su to dokazali osnivači EU, moguće je. Promene su uvek teške, ali moguće", rekao je ambasador  Fabrici i dodao da Dan Evrope predstavlja priliku da se istakne važnost mira i trajnog pomirenja.
 
"Živela Evropa, živela Srbija", poručio je, na srpskom jeziku,  šef  Delegacije EU ambasador  Sem Fabrici.
 
Beograd, 09. maj 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.