kraljevo_leoni_velika.jpg

Vesti

11.10.2018. - 22:29

Predsednik Vučić na svečanosti povodom početka radova na izgradnji fabrike LEONI u Kraljevu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom početka radova na izgradnji fabrike LEONI u Kraljevu.

"Danas počinjemo da vraćamo Kraljevo na mapu industrijskih centara Srbije", izjavio je predsednik Vučić i dodao da će, pre kraja 2019. godine, u fabrici LEONI  u Kraljevu biti zaposleno 1.000 radnika, a da će se nakon toga zapošljavati novi radnici, tako da će za nekoliko godina biti zaposleno 5.000 ljudi.

"Isto toliko porodica će živeti mirnije, bolje i moći da računa na budućnost u Kraljevu", rekao je predsednik Vučić i zahvalio kompaniji LEONI na poverenju, ističući da nisu tražili nikakve subvencije ni finansijske podsticaje, već samo bolju infrastrukturu i nove kilometre auto-puteva, između ostalog i auto-put Beograd–Čačak, sa čijom izgradnjom će se krenuti već naredne godine.

"Srbija dobro napreduje, možda i bolje nego što smo očekivali", istakao je predsednik Vučić i naglasio da Srbija danas izgleda drugačije, a da će već krajem godine biti premrežena auto-putevima.

Generalni direktor kompanije LEONI Klemens Saks izjavio je da je bord direktora odlučio da četvrtu fabriku otvori baš u Kraljevu, zbog dobre putne komunikacije.

"Odabrali smo Kraljevo između četiri lokacije koje smo imali u ponudi. Bord direktora LEONI grupe je, upravo imajući u vidu dobro poslovanje tri sadašnje fabrike koje imamo u Srbiji, odlučio da se proširi sa četvrtom. Kraljevo nije slučajno izabrano, već upravo zbog zemljišta koje imamo na raspolaganju, raspoložive radne snage i dobre putne komunikacije", rekao je Klemens Saks i dodao da će čitava fabrika biti završena u prvom kvartalu 2020. godine.

"LEONI će sa velikim rastom u Srbiji biti najveći privatni poslodavac. Želimo da budemo i najbolji poslodavac, da naši ljudi dobijaju najbolje uslove rada", naveo je generalni direktor kompanije.

Ambasador Republike Nemačke Tomas Šib je poručio da Srbija i Nemačka treba još više da jačaju bilateralnu saradnju i da ekonomija igra važnu ulogu u međusobnim odnosima dve zemlje. On je istakao da Nemačka podržava ekonomske reforme Srbije i da bi taj pozitivni trend mogao još da se ojača, kao i da će Nemačka pružiti pomoć Srbiji po tom pitanju.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je zahvalio predsedniku Vučiću, ističući da je svojom snagom doprineo da se gradi prva fabrika u Kraljevu posle nekoliko decenija.

"Kraljevo opet ima perspektivu, biće zaposleno nekoliko hiljada radnika. Ova investicija znači život za sve Kraljevčane", naglasio je gradonačelnik Terzić.

Kraljevo, 11. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).