kraljevo_leoni_velika.jpg

Вести

11.10.2018. - 22:29

Председник Вучић на свечаности поводом почетка радова на изградњи фабрике LEONI у Краљеву

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаности поводом почетка радова на изградњи фабрике LEONI у Краљеву.

"Данас почињемо да враћамо Краљево на мапу индустријских центара Србије", изјавио је председник Вучић и додао да ће, пре краја 2019. године, у фабрици LEONI  у Краљеву бити запослено 1.000 радника, а да ће се након тога запошљавати нови радници, тако да ће за неколико година бити запослено 5.000 људи.

"Исто толико породица ће живети мирније, боље и моћи да рачуна на будућност у Краљеву", рекао је председник Вучић и захвалио компанији LEONI на поверењу, истичући да нису тражили никакве субвенције ни финансијске подстицаје, већ само бољу инфраструктуру и нове километре ауто-путева, између осталог и ауто-пут Београд–Чачак, са чијом изградњом ће се кренути већ наредне године.

"Србија добро напредује, можда и боље него што смо очекивали", истакао је председник Вучић и нагласио да Србија данас изгледа другачије, а да ће већ крајем године бити премрежена ауто-путевима.

Генерални директор компаније LEONI Клеменс Сакс изјавио је да је борд директора одлучио да четврту фабрику отвори баш у Краљеву, због добре путне комуникације.

"Одабрали смо Краљево између четири локације које смо имали у понуди. Борд директора LEONI групе је, управо имајући у виду добро пословање три садашње фабрике које имамо у Србији, одлучио да се прошири са четвртом. Краљево није случајно изабрано, већ управо због земљишта које имамо на располагању, расположиве радне снаге и добре путне комуникације", рекао је Клеменс Сакс и додао да ће читава фабрика бити завршена у првом кварталу 2020. године.

"LEONI ће са великим растом у Србији бити највећи приватни послодавац. Желимо да будемо и најбољи послодавац, да наши људи добијају најбоље услове рада", навео је генерални директор компаније.

Амбасадор Републике Немачке Томас Шиб је поручио да Србија и Немачка треба још више да јачају билатералну сарадњу и да економија игра важну улогу у међусобним односима две земље. Он је истакао да Немачка подржава економске реформе Србије и да би тај позитивни тренд могао још да се ојача, као и да ће Немачка пружити помоћ Србији по том питању.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић је захвалио председнику Вучићу, истичући да је својом снагом допринео да се гради прва фабрика у Краљеву после неколико деценија.

"Краљево опет има перспективу, биће запослено неколико хиљада радника. Ова инвестиција значи живот за све Краљевчане", нагласио је градоначелник Терзић.

Краљево, 11. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).