taj6446.jpg

Vesti

06.04.2019. - 23:11

Predsednik Vučić obišao Braničevski okrug u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Braničevskog okruga i posetio Žabare, Petrovac na Mlavi, Krepoljin, Kučevo, Veliko Gradište i Požarevac.

Predsednik Vučić posetio je Žabare, gde je obišao izgradnju stambenog objekta za izbegla i raseljena lica iz Bosne i Hercegovine i rekao da će država uložiti 1,1 milion evra za izgradnju Doma zdravlja u Žabarima. On je najavio da će se u Žabarima raditi i novi Centar za socijalni rad, kao i da će u Vlaškom Dolu biti zamenjene azbestne vodovodne cevi, a da će za to biti izdvojeno 260.000 evra.
 
„Država će se boriti za opstanak malih mesta i sela u Srbiji i rađanje više dece, jer bez toga nema opstanka Srbije“, poručio je predsednik Vučić u Žabarima. 
 
Predsednik Vučić obišao Braničevski okrug u okviru kampanje

Foto Tanjug

 
Predsednik Vučić je, posle obilaska Žabara, obišao najveću investiciju u tom kraju, fabriku "Eko Step Pellet" u Petrovcu na Mlavi, koja se bavi proizvodnjom peleta po najsavremenijoj tehnologiji i svetskim standardima.
 
Predsednik Vučić je, tokom posete Petrovcu na Mlavi, razgovarao sa građanima i poručio im da će država ulagati u Petrovac, Braničevo i istok Srbije, kao i da će obezbediti posebne podsticaje kako bi investitori, domaći ili strani, mogli da otvaraju fabrike i zaposle ljude. 
 
On je najavio i da će biti izgrađen vrtić, za koji će se izdvojiti 37 miliona dinara, što je tražila lokalna samouprava.
 
Predsednik Vučić se u Krepoljinu, kod Žagubice, obratio građanima i najavio je da će država mnogo više novca ulagati u taj deo Srbije, kao i da neće zatvoriti rudnik mrkog uglja Jasenovac. On je rekao da 250 porodica živi od tog rudnika i da, uprkos preporukama Svetske banke da se zatvori, država to neće uraditi pre nego što pronađe investitore koji će zaposliti 300 do 400 ljudi.
 
Predsednik Vučić je istakao da će država ulagati u infrastrukturni razvoj Homolja i dodao da je to jedan od najlepših delova naše zemlje, podsetivši da je država uložila 5 miliona evra u rekonstrukciju puta Krepoljin - Žagubica i Krepoljin - Gornjak - Petrovac.
 
Predsednik Vučić  je u Kučevu obišao Dom zdravlja, čija je rekonstrukcija u toku i koštaće oko 130 miliona dinara, i poručio građanima Kučeva da će ove godine imati potpuno rekonstruisan put do Majdanpeka, odnosno da će 21 kilometar vrlo lošeg puta biti obnovljen. 
 
Predsednik Vučić obišao Braničevski okrug u okviru kampanje

Foto Tanjug

 
"Najvažnije za ljude u Kučevu je da pronađemo investitora", istakao je predsednik  Vučić i dodao da očekuje da će se naći i konačno rešenje za Šumsko industrijski kombinat.
 
Predsednik Vučić je, obilazeći sportsku halu na Srebrnom jezeru u opštini Veliko Gradište, čija je gradnja počela 2017. godine, rekao da će sportisti imati halu na raspolaganju u najkraćem roku, za koju će biti izdvojeno 420.000 evra. On je naveo i da će za 2 godine biti završena brza saobraćajnica od skretanja za Požarevac, na autoputu do Velikog Gradišta, kako bi taj deo Srbije bio mnogo bolje povezan sa Beogradom i Novim Sadom. 
 
Predsednik Vučić u poseti Braničevskom okrugu

Foto Tanjug

 
Predsednik Vučić je obilazak Braničevskog okruga završio u Požarevcu, gde se sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom zaduženim za regionalni razvoj Milanom Krkobabićem obratio građanima. 
 
Predsednik Vučić u poseti Braničevskom okrugu

Foto Tanjug

 
„Vi odlučujete u kom pravcu ide Srbija“, poručio je predsednik Vučić i istakao da je najvažniji interes u Braničevskom okrugu da jedan veliki investitor dođe u taj grad, kao i nekoliko manjih ulagača, u druge, manje opštine.
 
FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDE 
 
06. april 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).