taj6446.jpg

Вести

06.04.2019. - 23:11

Председник Вучић обишао Браничевски округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије" обиласком Браничевског округа и посетио Жабаре, Петровац на Млави, Крепољин, Кучево, Велико Градиште и Пожаревац.

Председник Вучић посетио је Жабаре, где је обишао изградњу стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине и рекао да ће држава уложити 1,1 милион евра за изградњу Дома здравља у Жабарима. Он је најавио да ће се у Жабарима радити и нови Центар за социјални рад, као и да ће у Влашком Долу бити замењене азбестне водоводне цеви, а да ће за то бити издвојено 260.000 евра.
 
„Држава ће се борити за опстанак малих места и села у Србији и рађање више деце, јер без тога нема опстанка Србије“, поручио је председник Вучић у Жабарима. 
 
Председник Вучић обишао Браничевски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
Председник Вучић је, после обиласка Жабара, обишао највећу инвестицију у том крају, фабрику "Еko Step Pellet" у Петровцу на Млави, која се бави производњом пелета по најсавременијој технологији и светским стандардима.
 
Председник Вучић je, током посете Петровцу на Млави, разговарао са грађанима и поручио им да ће држава улагати у Петровац, Браничево и исток Србије, као и да ће обезбедити посебне подстицаје како би инвеститори, домаћи или страни, могли да отварају фабрике и запосле људе. 
 
Он је најавио и да ће бити изграђен вртић, за који ће се издвојити 37 милиона динара, што је тражила локална самоуправа.
 
Председник Вучић се у Крепољину, код Жагубице, обратио грађанима и најавио је да ће држава много више новца улагати у тај део Србије, као и да неће затворити рудник мрког угља Јасеновац. Он је рекао да 250 породица живи од тог рудника и да, упркос препорукама Светске банке да се затвори, држава то неће урадити пре него што пронађе инвеститоре који ће запослити 300 до 400 људи.
 
Председник Вучић је истакао да ће држава улагати у инфраструктурни развој Хомоља и додао да је то један од најлепших делова наше земље, подсетивши да је држава уложила 5 милиона евра у реконструкцију пута Крепољин - Жагубица и Крепољин - Горњак - Петровац.
 
Председник Вучић  је у Кучеву обишао Дом здравља, чија је реконструкција у току и коштаће око 130 милиона динара, и поручио грађанима Кучева да ће ове године имати потпуно реконструисан пут до Мајданпека, односно да ће 21 километар врло лошег пута бити обновљен. 
 
Председник Вучић обишао Браничевски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
"Најважније за људе у Кучеву је да пронађемо инвеститора", истакао је председник  Вучић и додао да очекује да ће се наћи и коначно решење за Шумско индустријски комбинат.
 
Председник Вучић је, обилазећи спортску халу на Сребрном језеру у општини Велико Градиште, чија је градња почела 2017. године, рекао да ће спортисти имати халу на располагању у најкраћем року, за коју ће бити издвојено 420.000 евра. Он је навео и да ће за 2 године бити завршена брза саобраћајница од скретања за Пожаревац, на аутопуту до Великог Градишта, како би тај део Србије био много боље повезан са Београдом и Новим Садом. 
 
Председник Вучић у посети Браничевском округу

Фото Танјуг

 
Председник Вучић је обилазак Браничевског округа завршио у Пожаревцу, где се са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром задуженим за регионални развој Миланом Кркобабићем обратио грађанима. 
 
Председник Вучић у посети Браничевском округу

Фото Танјуг

 
„Ви одлучујете у ком правцу иде Србија“, поручио је председник Вучић и истакао да је најважнији интерес у Браничевском округу да један велики инвеститор дође у тај град, као и неколико мањих улагача, у друге, мање општине.
 
ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ 
 
06. април 2019. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).