Predsednik Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu

Vesti

07.12.2023. - 23:14

Predsednik Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu, koja je dobila najsavremeniji mamograf, i razgovarao sa lekarima koji su danas obavili prve mamografske preglede u ovoj ustanovi.

Predsednik Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Moramo da kažemo ženama da dođu, jer time spasavaju svoje živote. Obezbedićemo i sve lekove za karcinom dojke, kao i one koji tretiraju retke bolesti, jer svako ulaganje u prevenciju i lečenje, svaki spašeni život vredi više od uloženog novca. Danas ovaj Dom zdravlja izgleda drugačije, ali moraćemo da uđemo i u rekonstrukciju Opšte bolnice“, rekao je predsednik tokom obilaska i dodao da će država za kruševačku bonicu izdvojiti oko 40 miliona evra, kao i da će pripajanje kovid bolnice značajno olakšati rad. On je istakao da zdravstveni radnici rade u najtežim uslovima i podsetio da će od 1. januara naredne godine imati povećanje plata za još 10 odsto. 
 
Predsednik Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Kruševac više nije isti grad kao pre sedam ili pre deset godina, a to vide samo oni koji dođu sa strane. Uložili smo ogroman novac u kliničke centre u Beogradu, Nišu, gradi se mnogo bolnica, domova zdravlja, stižu mamografi. Nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti. Mladi lekari mnogo manje odlaze nego ranije. Na mesečnom nivou preko 5.000 ljudi se vrati u zemlju. To su dobre vesti za nas", poručio je predsednik Vučić. 
 
Kruševac,
07. decembar 2023. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).