Председник Вучић обишао Дом здравља у Крушевцу

Вести

07.12.2023. - 23:14

Председник Вучић обишао Дом здравља у Крушевцу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је Службу за радиолошку дијагностику Дома здравља у Крушевцу, која је добила најсавременији мамограф, и разговарао са лекарима који су данас обавили прве мамографске прегледе у овој установи.

Председник Вучић обишао Дом здравља у Крушевцу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Морамо да кажемо женама да дођу, јер тиме спасавају своје животе. Обезбедићемо и све лекове за карцином дојке, као и оне који третирају ретке болести, јер свако улагање у превенцију и лечење, сваки спашени живот вреди више од уложеног новца. Данас овај Дом здравља изгледа другачије, али мораћемо да уђемо и у реконструкцију Опште болнице“, рекао је председник током обиласка и додао да ће држава за крушевачку боницу издвојити око 40 милиона евра, као и да ће припајање ковид болнице значајно олакшати рад. Он је истакао да здравствени радници раде у најтежим условима и подсетио да ће од 1. јануара наредне године имати повећање плата за још 10 одсто. 
 
Председник Вучић обишао Дом здравља у Крушевцу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Kрушевац више није исти град као пре седам или пре десет година, а то виде само они који дођу са стране. Уложили смо огроман новац у клиничке центре у Београду, Нишу, гради се много болница, домова здравља, стижу мамографи. Наставићемо са иновативним лековима и лечењем ретких болести. Млади лекари много мање одлазе него раније. На месечном нивоу преко 5.000 људи се врати у земљу. То су добре вести за нас", поручио је председник Вучић. 
 
Крушевац,
07. децембар 2023. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).