Predsednik Vučić obišao fabriku i razvojni centar kompanije "Brose" u Pančevu

Vesti

14.10.2021. - 14:05

Predsednik Vučić obišao fabriku i razvojni centar kompanije "Brose" u Pančevu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku i istraživačko - razvojni centar kompanije Brose u Pančevu, gde je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije i poručio da će fabrika doneti mnogo dobrog ne samo tom gradu, već i celoj Srbiji, kao i da je ponosan na pomoć koju je država izdvojila za tu investiciju.

Predsednik Vučić obišao fabriku i razvojni centar kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je istakao da nemački investitori uvek investiraju dugoročno i da je kompanija Brose jedna od najboljih kompanija koja investira u Srbiji jer je među zaposlenima 41 odsto visokokvalifikovanih radnika, a plate su višestruko veće od prosečnih u zemlji. On je naveo da u fabrici trenutno radi više od 350 radnika, ali da će ih biti ukupno 1.100 i da je ta investicija vredna 180 miliona evra. 
 
Predsednik Vučić obišao fabriku i razvojni centar kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Verujemo da će izvoz biti godišnje gotovo 500 miliona evra do 2025. godine, kada se sve završi. Ovo je velika stvar za Pančevo, ceo Banat, Beograd, ali i celu Srbiju. Pančevo je grad u narastanju i to će, zahvaljujući svim investicijama, biti jedno od najboljih mesta za život u Srbiji. Vama, radnici, želim da poručim da se usavršavate i budete zadovoljni, jer imate sigurnu budućnost u našoj Srbiji", poručio je predsednik Vučić i dodao da će se Pančevo dodatno razvijati ulaganjem u infrastrukturu i privlačenjem novih investitora. 
 
Pančevo,
14. oktobar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).