Председник Вучић обишао фабрику и развојни центар компаније "Brose" у Панчеву

Вести

14.10.2021. - 14:05

Председник Вучић обишао фабрику и развојни центар компаније "Brose" у Панчеву

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас фабрику и истраживачко - развојни центар компаније Brose у Панчеву, где је одржао састанак са руководством компаније и поручио да ће фабрика донети много доброг не само том граду, већ и целој Србији, као и да је поносан на помоћ коју је држава издвојила за ту инвестицију.

Председник Вучић обишао фабрику и развојни центар компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је истакао да немачки инвеститори увек инвестирају дугорочно и да је компанија Brose једна од најбољих компанија која инвестира у Србији јер је међу запосленима 41 одсто висококвалификованих радника, а плате су вишеструко веће од просечних у земљи. Он је навео да у фабрици тренутно ради више од 350 радника, али да ће их бити укупно 1.100 и да је та инвестиција вредна 180 милиона евра. 
 
Председник Вучић обишао фабрику и развојни центар компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Верујемо да ће извоз бити годишње готово 500 милиона евра до 2025. године, када се све заврши. Ово је велика ствар за Панчево, цео Банат, Београд, али и целу Србију. Панчево је град у нарастању и то ће, захваљујући свим инвестицијама, бити једно од најбољих места за живот у Србији. Вама, радници, желим да поручим да се усавршавате и будете задовољни, јер имате сигурну будућност у нашој Србији", поручио је председник Вучић и додао да ће се Панчево додатно развијати улагањем у инфраструктуру и привлачењем нових инвеститора. 
 
Панчево,
14. октобар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).