Predsednik Vučić obišao fabriku kompanije "BMTS Technology"

Vesti

16.03.2022. - 16:39

Predsednik Vučić obišao fabriku kompanije "BMTS Technology"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku za proizvodnju turbopunjača kompanije BMTS Technology i poručio da će fabrika, iako nema puno zaposlenih, imati povećan izvoz, što je značajno za srpsku ekonomiju.

„Ove godine fabrika ima 311 zaposlenih, a 454 će ih biti do kraja 2024. godine. Novi Sad do pre neku godinu nije imao nijednu novu fabriku, a sada je postao najznačajniji automobilski centar za celu Srbiju. Deluje impresivno i to donosi mnogo boljitka samom gradu. Za našu zemlju je veoma važno da ova kinesko-nemačka fabrika dugoročno razmišlja o Srbiji“, rekao je predsednik Vučić i istakao da je trenutno najveći zadatak za Srbiju da dovodi investitore i da se bori u "nemogućim uslovima". 
 
Predsednik Vučić obišao fabriku kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„U ova teška vremena za ceo svet, uvek je dobro otvarati farbike i zapošljavati ljude.  Danas moramo da radimo i pet puta više da bismo mogli da savladamo sve probleme sa kojima se suočavamo i da idemo napred. Naš najveći i najvažniji zadatak je da dovodimo investitore, da radimo sa njima, da se borimo i radujemo svakoj fabrici, da bismo mogli da idemo u budućnost i obezbeđujemo sigurnost za našu decu“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da kompanija BMTS Technology može da računa na podršku Republike Srbije.
 
Novi Sad,
16. mart 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).