Председник Вучић обишао фабрику компаније "BMTS Technology"

Вести

16.03.2022. - 16:39

Председник Вучић обишао фабрику компаније "BMTS Technology"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас фабрику за производњу турбопуњача компаније BMTS Technology и поручио да ће фабрика, иако нема пуно запослених, имати повећан извоз, што је значајно за српску економију.

„Ове године фабрика има 311 запослених, а 454 ће их бити до краја 2024. године. Нови Сад до пре неку годину није имао ниједну нову фабрику, а сада је постао најзначајнији аутомобилски центар за целу Србију. Делује импресивно и то доноси много бољитка самом граду. За нашу земљу је веома важно да ова кинеско-немачка фабрика дугорочно размишља о Србији“, рекао је председник Вучић и истакао да је тренутно највећи задатак за Србију да доводи инвеститоре и да се бори у "немогућим условима". 
 
Председник Вучић обишао фабрику компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„У ова тешка времена за цео свет, увек је добро отварати фарбике и запошљавати људе.  Данас морамо да радимо и пет пута више да бисмо могли да савладамо све проблеме са којима се суочавамо и да идемо напред. Наш највећи и најважнији задатак је да доводимо инвеститоре, да радимо са њима, да се боримо и радујемо свакој фабрици, да бисмо могли да идемо у будућност и обезбеђујемо сигурност за нашу децу“, нагласио је председник Вучић и додао да компанија BMTS Technology може да рачуна на подршку Републике Србије.
 
Нови Сад,
16. март 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).