teleoptik_velika.jpg

Vesti

08.07.2018. - 21:11

Predsednik Vučić obišao fabriku "Teleoptik žiroskopi"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon obilaska fabrike "Teleoptik žiroskopi" u Zemunu, da ta kompanija  predstavlja mozak naše odbrambene industrije.

"Danas je ovde situacija znatno bolja, to je nekad bila ugašena kompanija, danas živi", rekao je predsednik Srbije i podsetio  da je, prema programu koji je usvojen dok je bio premijer, u ovu fabriku već uloženo šest miliona evra, a da će biti izdvojeno još oko šest.

"Ovo je naših ruku delo i na to smo ponosni. Videli ste ovde i korišćenje nanotehnologije  za nišane koji koriste mat tehnologiju, koja vam omogućava da se ne odate kada vas neprijatelj osmatra, ima natkorozivnu zaštitu. I to proizvodimo ovde. Tu je i precizna mehanika, motori za glave za navođenje raketa, to je nešto za nas od ključnog značaja. Mozak sistema naše odbrambene industrije je ovde", poručio je predsednik Vučić i  dodao da se fabrike obnavljaju, i zahvaljujući tome opstaju.

"Ukupan izvoz našeg oružja, municije, oruđa 2012. godine bio je 154 miliona evra, prošle godine 560 miliona a ove očekujemo preko 620 miliona. Kad izračunate, to je u odnosu na 2012. godinu četiri puta više, i na to sam ponosan", poručio je  predsednik Vučić.

Direktor kompanije "Teleoptik žiroskopi" Milan Nastić rekao je da su sredstva koja je Vlada Srbije donirala veoma značajna i da su omogućila da ova fabrika sada ima dostojanstvene uslove za rad. On je naveo da je, nakon nabavke savremene opreme ,"Teleoptik žiroskopi" mnogo efikasniji i da za neke od proizvoda, za čiju je izradu trebalo oko 30 sati, sada treba oko tri sata. Dodao je da ova fabrika  ima ugovore sa Vojskom Srbije i inostranim partnerima, među kojima su i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Zemun, 08. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).