teleoptik_velika.jpg

Вести

08.07.2018. - 21:11

Председник Вучић обишао фабрику "Телеоптик жироскопи"

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је, након обиласка фабрике "Телеоптик жироскопи" у Земуну, да та компанија  представља мозак наше одбрамбене индустрије.

"Данас је овде ситуација знатно боља, то је некад била угашена компанија, данас живи", рекао је председник Србије и подсетио  да је, према програму који је усвојен док је био премијер, у ову фабрику већ уложено шест милиона евра, а да ће бити издвојено још око шест.

"Ово је наших руку дело и на то смо поносни. Видели сте овде и коришћење нанотехнологије  за нишане који користе мат технологију, која вам омогућава да се не одате када вас непријатељ осматра, има наткорозивну заштиту. И то производимо овде. Ту је и прецизна механика, мотори за главе за навођење ракета, то је нешто за нас од кључног значаја. Мозак система наше одбрамбене индустрије је овде", поручио је председник Вучић и  додао да се фабрике обнављају, и захваљујући томе опстају.

"Укупан извоз нашег оружја, муниције, оруђа 2012. године био је 154 милиона евра, прошле године 560 милиона а ове очекујемо преко 620 милиона. Кад израчунате, то је у односу на 2012. годину четири пута више, и на то сам поносан", поручио је  председник Вучић.

Директор компаније "Телеоптик жироскопи" Милан Настић рекао је да су средства која је Влада Србије донирала веома значајна и да су омогућила да ова фабрика сада има достојанствене услове за рад. Он је навео да је, након набавке савремене опреме ,"Телеоптик жироскопи" много ефикаснији и да за неке од производа, за чију је израду требало око 30 сати, сада треба око три сата. Додао је да ова фабрика  има уговоре са Војском Србије и иностраним партнерима, међу којима су и Уједињени Арапски Емирати.

Земун, 08. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).