kcs_velika.jpg

Vesti

17.08.2018. - 18:04

Predsednik Vučić obišao Klinički centar Srbije pred početak rekonstrukcije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  obišao je danas pripremne radove rekonstrukcije i adaptacije centralnog objekta Kliničkog centra Srbije.

Predsednik Vučić je izjavio  da će u izgradnju nove kule i rekonstrukciju postojećeg objekta Kliničkog centra Srbije biti uloženo oko 110 miliona evra, i  da je početak obnove KCS veliki dan za Srbiju, jer se godišnje u toj zdravstvenoj ustanovi leči oko milion pacijenata.  On  je istakao da zdravstvo predstavlja osnovni stub životnog standarda, jer svako od građana ima potrebu za lekarom.

"Hoćemo da naši roditelji, naša deca imaju najbolju negu i uslugu, a da lekari i sestre budu zadovoljni uslovima rada. Radovi će biti završeni pri kraju mog mandata, tako da ću na kraju mandata moći da se pohvalim nečim što je veličanstveno za našu zemlju. Mi se trudimo i uspevamo i više od obećanja koje smo davali", rekao je predsednik Vučić i zahvalio ministru Lončaru na predanom radu i tome što su liste čekanja, na kojima je bilo 210.000 pacijenata, danas svedene na 73.000 ljudi koji čekaju na dijagnostiku i operacije.

Beograd, 17. avgust 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).