aleksinac_velika.jpg

Vesti

05.07.2018. - 22:48

Predsednik Vučić obišao obnovljeno porodilište Opšte bolnice u Aleksincu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas porodilište Opšte bolnice u Aleksincu, čiju je rekonstrukciju finansirala Fondacija „Dragica Nikolić“.

„Najveći problem imamo sa brojem rođene dece. Srbija i mi, kao narod, nećemo moći da opstanemo ukoliko građani ne promene svest o tome ", poručio je predsednik Vučić nakon otvaranja rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu,  i naglasio da će država i Vlada Srbije nastaviti da rade na podsticajnim merama za podizanje nataliteta.

"Imaćemo najmodernije bolnice, predivno urađene zidove, lepe krevete, sve što treba da se uradi i uredi, ali nije broj dece direktno proporcionalan razvoju ekonomije, napretku životnog standarda. Naprotiv, neretko je to obrnuto proporcionalno. Zato i apelujem na svest ljudi", rekao je predsednik Vučić i istakao da Srbi treba da razumeju da nestajemo kao nacija. On je dodao  da smatra da je na roditeljima odluka,  i poručio mladim ljudima da razmisle šta ostavljaju iza sebe Srbiji.

Predsednik Vučić je čestitao Aleksinčanima na obnovljenom porodilištu, u kojem se danas rodilo jedno dete, a svim građanima poručio da će se finansijskim merama nastojati da imaju mogućnost da izdržavaju decu. On je zahvalio  Dragici Nikolić,  jer je njena Fondacija omogućila rekonstrukciju porodilišta.

Aleksinac, 05. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).