aleksinac_velika.jpg

Вести

05.07.2018. - 22:48

Председник Вучић обишао обновљено породилиште Опште болнице у Алексинцу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас породилиште Опште болнице у Алексинцу, чију је реконструкцију финансирала Фондација „Драгица Николић“.

„Највећи проблем имамо са бројем рођене деце. Србија и ми, као народ, нећемо моћи да опстанемо уколико грађани не промене свест о томе ", поручио је председник Вучић након отварања реконструисаног породилишта у Алексинцу,  и нагласио да ће држава и Влада Србије наставити да раде на подстицајним мерама за подизање наталитета.

"Имаћемо најмодерније болнице, предивно урађене зидове, лепе кревете, све што треба да се уради и уреди, али није број деце директно пропорционалан развоју економије, напретку животног стандарда. Напротив, неретко је то обрнуто пропорционално. Зато и апелујем на свест људи", рекао је председник Вучић и истакао да Срби треба да разумеју да нестајемо као нација. Он је додао  да сматра да је на родитељима одлука,  и поручио младим људима да размисле шта остављају иза себе Србији.

Председник Вучић је честитао Алексинчанима на обновљеном породилишту, у којем се данас родило једно дете, а свим грађанима поручио да ће се финансијским мерама настојати да имају могућност да издржавају децу. Он је захвалио  Драгици Николић,  јер је њена Фондација омогућила реконструкцију породилишта.

Алексинац, 05. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).