05.07.2018

Председник Вучић обишао обновљено породилиште Опште болнице у Алексинцу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас породилиште Опште болнице у Алексинцу, чију је реконструкцију финансирала Фондација „Драгица Николић“.

„Највећи проблем имамо са бројем рођене деце. Србија и ми, као народ, нећемо моћи да опстанемо уколико грађани не промене свест о томе ", поручио је председник Вучић након отварања реконструисаног породилишта у Алексинцу,  и нагласио да ће држава и Влада Србије наставити да раде на подстицајним мерама за подизање наталитета.

"Имаћемо најмодерније болнице, предивно урађене зидове, лепе кревете, све што треба да се уради и уреди, али није број деце директно пропорционалан развоју економије, напретку животног стандарда. Напротив, неретко је то обрнуто пропорционално. Зато и апелујем на свест људи", рекао је председник Вучић и истакао да Срби треба да разумеју да нестајемо као нација. Он је додао  да сматра да је на родитељима одлука,  и поручио младим људима да размисле шта остављају иза себе Србији.

Председник Вучић је честитао Алексинчанима на обновљеном породилишту, у којем се данас родило једно дете, а свим грађанима поручио да ће се финансијским мерама настојати да имају могућност да издржавају децу. Он је захвалио  Драгици Николић,  јер је њена Фондација омогућила реконструкцију породилишта.