stan_velika.jpg

Vesti

04.06.2018. - 22:30

Predsednik Vučić obišao ogledni stan na lokaciji "Zemunske Kapije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas su obišli ogledni stan iz državnog projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti u naselju „Zemunske kapije“.

Predsednik Vučić je pozvao pripadnike snaga bezbednosti, koji su zainteresovani da kupe stan uz pomoć Vlade Srbije, da pogledaju ogledni stan i da se uvere šta će moći da kupe. On je poručio Vladi Srbije da ispita mogućnost da se na sličan način i pod sličnim uslovima obezbedi da stanove mogu da kupuju medicinske sestre, lekari i mladi bračni parovi koji imaju nameru da ostanu u zemlji.
 
Predsednik Srbije je zahvalio Vladi što je razumela njegovu inicijativu i naveo da će stanovi biti visokog kvaliteta, a po cenama znatno nižim od tržišnih,  i da će gradnja tih stanova pozitivno uticati i na druge grane privrede.
 
Premijerka Ana Brnabić je rekla da je zahvaljujući inicijativi predsednika Vučića počela realizacija projekta jeftine stanogradnje i da će prva faza početi u šest gradova, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kraljevu i Kragujevcu.
 
"Želimo da onima koji imaju porodice obezbedimo maksimalan konfor, da im se odužimo za njihov rad  i omogućimo onima koji su mladi da imaju uslove za razvoj karijere i stvaranje porodice“, zaključila je premijerka Republike Srbije i dodala da će ukupno biti izgrađena 5.203 stana i da se već traže i pripremaju nove lokacije. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).