stan_velika.jpg

Вести

04.06.2018. - 22:30

Председник Вучић обишао огледни стан на локацији "Земунске Капије"

Председник Републике Србије Александар Вучић  и председница Владе Србије Ана Брнабић данас су обишли огледни стан из државног пројекта станоградње за припаднике снага безбедности у насељу „Земунске капије“.

Председник Вучић је позвао припаднике снага безбедности, који су заинтересовани да купе стан уз помоћ Владе Србије, да погледају огледни стан и да се увере шта ће моћи да купе. Он је поручио Влади Србије да испита могућност да се на сличан начин и под сличним условима обезбеди да станове могу да купују медицинске сестре, лекари и млади брачни парови који имају намеру да остану у земљи.
 
Председник Србије је захвалио Влади што је разумела његову иницијативу и навео да ће станови бити високог квалитета, а по ценама знатно нижим од тржишних,  и да ће градња тих станова позитивно утицати и на друге гране привреде.
 
Премијерка Ана Брнабић је рекла да је захваљујући иницијативи председника Вучића почела реализација пројекта јефтине станоградње и да ће прва фаза почети у шест градова, у Београду, Новом Саду, Нишу, Врању, Краљеву и Крагујевцу.
 
"Желимо да онима који имају породице обезбедимо максималан конфор, да им се одужимо за њихов рад  и омогућимо онима који су млади да имају услове за развој каријере и стварање породице“, закључила је премијерка Републике Србије и додала да ће укупно бити изграђена 5.203 стана и да се већ траже и припремају нове локације. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).