eurotay_velika.jpg

Vesti

21.10.2018. - 20:24

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji fabrike "Eurotay"

Predsednik Republike  Srbije Aleksandar Vučić obišao je, u Kraljevu,  radove na izgradnji fabrike "Eurotay", koja će zaposliti 2.500 radnika.

Predsednik Vučić  je naglasio da je mnogo truda uloženo da bi ta turska investicija bila ostvarena i dodao da očekuje da će na otvaranje fabrike, na proleće ili u rano leto iduće godine, doći i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. On je istakao i da očekuje  da će sve veći broj investitora iz Turske, ali i turista iz te države, dolaziti u Srbiju.

"Nemamo ništa što bi nas razdvajalo. Uz poštovanje dolazi i poverenje. Imamo interes i jedni i drugi za još boljim odnosima", poručio je predsednik Vučić i dodao da je reč o velikoj inevsticiji, od 35 miliona evra.

"Uveren sam u dobru budućnost fabrike", rekao je predsednik Vučić i naveo da će se graditi auto-put u tom delu Srbije, da će do kraja juna iduće godine biti otvoren i aerodrom u Lađevcima, a da će država pomoći i oko transporta radnika.

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji fabrike

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

Predsednik Upravnog odbora "Tay Group"  Mesut Toprak najavio je da će fabrika u Kraljevu započeti prizvodnju u aprilu.

"Srbija će zauzeti važno mesto među proizvođačima tekstila i konfekcije. Cilj je da naš izvoz dostigne 90 miliona evra", rekao je Toprak i istakao da će oko 10.000 ljudi živeti od nove fabrike u Kraljevu, zaposleni i njihove porodice, kao i partneri.

"U fabrici ćemo uspostaviti sistem sa najsavremenijom tehnologijom, imaćemo integrisani objekat koji će objediniti sve proizvodne procese. U Srbiji se osećamo kao u svojoj kući", istakao je Predsednik Upravnog odbora "Tay Group",  dodajući da imaju veliku podršku vlasti u Srbiji, kao i građana.

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič je rekao da je veoma srećan zbog investicije turske kompanije u Kraljevu i da će to biti jedna od najvećih investicija u Srbiji.

"Zahvaljujući i toj investiciji obezbedićemo posao za ukupno 10.000 ljudi, sve to zahvaljujući pozitivnom i toplom stavu predsednika Vučića prema saradnji Srbije i Turske. U ime naših biznismena želim da zahvalim Vučiću i njegovoj ekipi. Nadam se da ćemo svi zajedno, kada dođe predsednik Turske, zvanično otvoriti ovaj objekat", naveo je ambasador Bilgič i dodao da se nada da će odnosi dve zemlje biti još više unapređeni.

Kraljevo, 21. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).