eurotay_velika.jpg

Вести

21.10.2018. - 20:24

Председник Вучић обишао радове на изградњи фабрике "Eurotay"

Председник Републике  Србије Александар Вучић обишао је, у Краљеву,  радове на изградњи фабрике "Eurotay", која ће запослити 2.500 радника.

Председник Вучић  је нагласио да је много труда уложено да би та турска инвестиција била остварена и додао да очекује да ће на отварање фабрике, на пролеће или у рано лето идуће године, доћи и турски председник Реџеп Тајип Ердоган. Он је истакао и да очекује  да ће све већи број инвеститора из Турске, али и туриста из те државе, долазити у Србију.

"Немамо ништа што би нас раздвајало. Уз поштовање долази и поверење. Имамо интерес и једни и други за још бољим односима", поручио је председник Вучић и додао да је реч о великој иневстицији, од 35 милиона евра.

"Уверен сам у добру будућност фабрике", рекао је председник Вучић и навео да ће се градити ауто-пут у том делу Србије, да ће до краја јуна идуће године бити отворен и аеродром у Лађевцима, а да ће држава помоћи и око транспорта радника.

Председник Вучић обишао радове на изградњи фабрике

Фото Танјуг, Димитрије Голл

Председник Управног одбора "Tay Group"  Месут Топрак најавио је да ће фабрика у Краљеву започети призводњу у априлу.

"Србија ће заузети важно место међу произвођачима текстила и конфекције. Циљ је да наш извоз достигне 90 милиона евра", рекао је Топрак и истакао да ће око 10.000 људи живети од нове фабрике у Краљеву, запослени и њихове породице, као и партнери.

"У фабрици ћемо успоставити систем са најсавременијом технологијом, имаћемо интегрисани објекат који ће објединити све производне процесе. У Србији се осећамо као у својој кући", истакао је Председник Управног одбора "Tay Group",  додајући да имају велику подршку власти у Србији, као и грађана.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич је рекао да је веома срећан због инвестиције турске компаније у Краљеву и да ће то бити једна од највећих инвестиција у Србији.

"Захваљујући и тој инвестицији обезбедићемо посао за укупно 10.000 људи, све то захваљујући позитивном и топлом ставу председника Вучића према сарадњи Србије и Турске. У име наших бизнисмена желим да захвалим Вучићу и његовој екипи. Надам се да ћемо сви заједно, када дође председник Турске, званично отворити овај објекат", навео је амбасадор Билгич и додао да се нада да ће односи две земље бити још више унапређени.

Краљево, 21. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).