Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije

Vesti

14.04.2019. - 14:32

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, investicije vredne 110 miliona evra, i poručio da ulaganja u kliničke centre drastično menjaju sliku srpskog zdravsta i cele Srbije.

Predsednik Vučić je najavio da će na jesen početi radovi na novoj zrgadi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a na proleće naredne godine i na Kliničkom centru u Kragujevcu.
 
"To ne samo da dramatično menja sliku srpskog zdravsta, već i sliku Srbije. To menja životni standard ljudi, svih naših građana kojima je pomoć i zdravstvena nega potrebna", rekao je predsednik Vučić  i naveo  da je odluka o izgradnji KCS  prvi put doneta 1973. godine, potvrđena 1976. godine, ali da je do 1986. izgrađeno dva sprata, a od tada ništa. 
 
Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije

Foto Tanjug, Sava Radovanović

 
"Mi smo posle 35 godina uspeli, obnavljajući i podižući Srbiju, da podižemo kliničke centre",  naglasio je predsednik Vučić i dodao da će u Kliničkom centru, posle izgradnje i obnove, biti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.
 
"To su drastične promene kapaciteta u odnosu na ono što imamo danas“, zaključio je predsednik Vučić.
 
Beograd, 14. april 2019. godine
                                             
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).