Председник Вучић обишао радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије

Вести

14.04.2019. - 14:32

Председник Вучић обишао радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, са министром здравља Златибором Лончаром, радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије, инвестиције вредне 110 милиона евра, и поручио да улагања у клиничке центре драстично мењају слику српског здравста и целе Србије.

Председник Вучић је најавио да ће на јесен почети радови на новој зргади Клиничког центра Војводине у Новом Саду, а на пролеће наредне године и на Клиничком центру у Крагујевцу.
 
"То не само да драматично мења слику српског здравста, већ и слику Србије. То мења животни стандард људи, свих наших грађана којима је помоћ и здравствена нега потребна", рекао је председник Вучић  и навео  да је одлука о изградњи КЦС  први пут донета 1973. године, потврђена 1976. године, али да је до 1986. изграђено два спрата, а од тада ништа. 
 
Председник Вучић обишао радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије

Фото Танјуг, Сава Радовановић

 
"Ми смо после 35 година успели, обнављајући и подижући Србију, да подижемо клиничке центре",  нагласио је председник Вучић и додао да ће у Клиничком центру, после изградње и обнове, бити 930 нових лежајева, од којих 200 нових у интензивној нези.
 
"То су драстичне промене капацитета у односу на оно што имамо данас“, закључио је председник Вучић.
 
Београд, 14. април 2019. године
                                             
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).