Predsednik Vučić obišao radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju

Vesti

23.05.2022. - 14:26

Predsednik Vučić obišao radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji beogradskog metroa i poručio da nijedan infrastrukturni projekat u zemlji ne sme da stane, jer jedino tako možemo, u ovim teškim uslovima, da zadržimo rast zemlje.

Predsednik Vučić je zatražio da se ubrzaju radovi na projektu izgradnje metroa, kao i da se metro poveže sa železničkom stanicom Beograd-centar u Prokopu. 
 
„Izgleda impresivno. Za sada smo ispred plana, ali ima još dosta posla. Napori su ogromni, ne smemo da se zaustavljamo“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je veoma važno da kada neko putuje metroom može lako da pređe na brzu prugu u stanici Prokop, te da je zato važno da se odmah, u startu, poveže metro sa prugom Beograd - Novi Sad. On je istakao da će Beograd dobiti prvu liniju metroa već za pet godina i da je važno da se sada ne napravi greška, već da se odmah suštinski reše saobraćajni problemi u Beogradu. Predsednik je zahvalio francuskim i kineskim partnerima na projektu, ali i domaćim kompanijama, koje su u značajnoj meri angažovane kao podizvođači, te radnicima koji su svakodnevno na gradilištu. 
 
Predsednik Vučić obišao radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju

Foto: Tanjug / Rade Prelić

 
Predsednik Vučić je naveo da je izgradnja metroa "fantastičan projekat" na kojem se radi vredno i marljivo, dodajući da će obilaziti radove i češće, kako bi podstakao ljude da nastave da rade, zato što je to od ogromnog značaja. 
 
"To je od prioritetnog značaja za rast BDP-a, rast ekonomije, upošljavanje ljudi, da se ne prepustimo stihiji, lošim vestima, već da radimo, da pokušamo da se izvučemo sa najmanje štete, da obavimo posao i da gradimo zemlju", naglasio je predsednik Vučić i dodao da će sve tri linije metroa povezati Novi Beograd, Voždovac, Zvezdaru, Čukaricu, Savski venac, Stari grad, te da će biti pomoć u regulisanju saobraćajnih problema. On je zahvalio i kompaniji Power China, koja svoj posao na metrou radi dobro, podsećajući da oni rade i na projektu obilaznice oko Beograda, koji je takođe važan infrastrukturni projekat. 
 
"Da tih 4,5 kilometara bude otvoreno u narednih mesec, dva, a do marta da bude završeno sve. To će biti veliko rasterećenje za Beograd", rekao je predsednik Vučić i dodao da je neophodno i da se pronađu sredstva za most preko Dunava kod Vinče, kao bi se napravio ceo prsten oko Beograda. 
 
Beograd,
23. maj 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).