Председник Вучић обишао радове на пројекту изградње београдског метроа на Макишком пољу

Вести

23.05.2022. - 14:26

Председник Вучић обишао радове на пројекту изградње београдског метроа на Макишком пољу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи београдског метроа и поручио да ниједан инфраструктурни пројекат у земљи не сме да стане, јер једино тако можемо, у овим тешким условима, да задржимо раст земље.

Председник Вучић је затражио да се убрзају радови на пројекту изградње метроа, као и да се метро повеже са железничком станицом Београд-центар у Прокопу. 
 
„Изгледа импресивно. За сада смо испред плана, али има још доста посла. Напори су огромни, не смемо да се заустављамо“, рекао је председник Вучић и додао да је веома важно да када неко путује метроом може лако да пређе на брзу пругу у станици Прокоп, те да је зато важно да се одмах, у старту, повеже метро са пругом Београд - Нови Сад. Он је истакао да ће Београд добити прву линију метроа већ за пет година и да је важно да се сада не направи грешка, већ да се одмах суштински реше саобраћајни проблеми у Београду. Председник је захвалио француским и кинеским партнерима на пројекту, али и домаћим компанијама, које су у значајној мери ангажоване као подизвођачи, те радницима који су свакодневно на градилишту. 
 
Председник Вучић обишао радове на пројекту изградње београдског метроа на Макишком пољу

Фото: Танјуг / Раде Прелић

 
Председник Вучић је навео да је изградња метроа "фантастичан пројекат" на којем се ради вредно и марљиво, додајући да ће обилазити радове и чешће, како би подстакао људе да наставе да раде, зато што је то од огромног значаја. 
 
"То је од приоритетног значаја за раст БДП-а, раст економије, упошљавање људи, да се не препустимо стихији, лошим вестима, већ да радимо, да покушамо да се извучемо са најмање штете, да обавимо посао и да градимо земљу", нагласио је председник Вучић и додао да ће све три линије метроа повезати Нови Београд, Вождовац, Звездару, Чукарицу, Савски венац, Стари град, те да ће бити помоћ у регулисању саобраћајних проблема. Он је захвалио и компанији Power China, која свој посао на метроу ради добро, подсећајући да они раде и на пројекту обилазнице око Београда, који је такође важан инфраструктурни пројекат. 
 
"Да тих 4,5 километара буде отворено у наредних месец, два, а до марта да буде завршено све. То ће бити велико растерећење за Београд", рекао је председник Вучић и додао да је неопходно и да се пронађу средства за мост преко Дунава код Винче, као би се направио цео прстен око Београда. 
 
Београд,
23. мај 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).