tirsova_velika.jpg

Vesti

21.09.2018. - 17:46

Predsednik Vučić obišao radove na rekonstrukciji prostorija Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na unutrašnjoj rekonstrukciji i opremanju prostorija Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Predsednik Vučić je, nakon obilaska unutrašnjosti klinike, rekao da je u renoviranje starog objekta uloženo 7,5 miliona evra, ali će biti potrebno još milion evra da bi se napravilo sve ono što je neophodno i da bi se uložilo u novu opremu i instrumente – magnetnu rezonancu, angio salu.

"Krenuli smo u velike promene u kompletnom sistemu zdravstva, jer kroz zdravstvo se ogleda kako jedno društvo napreduje", istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić obišao radove na rekonstrukciji prostorija Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

"Sa najpoznatijim kompanijama krećemo u izradu studije izvodljivosti, a angažovaćemo i konsultante iz najmoćnijih evropskih zemalja", najavio je predsednik Srbije i dodao da će Beograd za četiri godine, do kraja 2022. godine, dobiti novi objekat Dečje klinike,"Tiršovu 2", u čiju izgradnju i opremu će biti uloženo 54 miliona evra.

"Nekome, možda, to izgleda daleko, ali za četiri godine imaćemo novu bolnicu i nove uslove", rekao je predsednik Vučić i naglasio da će se daljim rastom omogućiti bolji kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, povećati briga o zdravstvenim radnicima, a pre svega medicinskim sestrama i, naravno, lekarima.

„Hoćemo bolje uslove za naše majke, za trudnice, porodilje, hoćemo bolje uslove za sve ljude, pre svega za decu, i da se to oseti na svakom koraku“, poručio je predsednik Vučić.

Beograd, 21. septembar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).