tirsova_velika.jpg

Вести

21.09.2018. - 17:46

Председник Вучић обишао радове на реконструкцији просторија Универзитетске дечје клинике у Тиршовој

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на унутрашњој реконструкцији и опремању просторија Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Председник Вучић је, након обиласка унутрашњости клинике, рекао да је у реновирање старог објекта уложено 7,5 милиона евра, али ће бити потребно још милион евра да би се направило све оно што је неопходно и да би се уложило у нову опрему и инструменте – магнетну резонанцу, ангио салу.

"Кренули смо у велике промене у комплетном систему здравства, јер кроз здравство се огледа како једно друштво напредује", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић обишао радове на реконструкцији просторија Универзитетске дечје клинике у Тиршовој

Фото Танјуг, Димитрије Голл

"Са најпознатијим компанијама крећемо у израду студије изводљивости, а ангажоваћемо и консултанте из најмоћнијих европских земаља", најавио је председник Србије и додао да ће Београд за четири године, до краја 2022. године, добити нови објекат Дечје клинике,"Тиршову 2", у чију изградњу и опрему ће бити уложено 54 милиона евра.

"Некоме, можда, то изгледа далеко, али за четири године имаћемо нову болницу и нове услове", рекао је председник Вучић и нагласио да ће се даљим растом омогућити бољи квалитет пружања здравствених услуга, повећати брига о здравственим радницима, а пре свега медицинским сестрама и, наравно, лекарима.

„Хоћемо боље услове за наше мајке, за труднице, породиље, хоћемо боље услове за све људе, пре свега за децу, и да се то осети на сваком кораку“, поручио је председник Вучић.

Београд, 21. септембар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).