kc_velika.jpg

Vesti

22.07.2018. - 22:25

Predsednik Vučić obišao radove na rekonstrukciji Urgentnog centra u Beogradu

Predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić obišao je danas radove na obnovi Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije (KCS)  i izgradnji novog Centra za Iks-nož, jedan od najsavremenijih medicinskih aparata.

Predsednik Vučić je, nakon obilaska, izjavio da će Srbija za tri godine dobiti nov Klinički centar i dodao da će radovi na obnovi Urgentnog centra KCS  biti završeni do Nove godine.

„Nema ništa važnije od života ljudi i mogućnosti da majka gleda svoje dete i da se nada njegovoj budućnosti. Drago mi je da imamo novca za to, a imaćemo još više“, rekao je predsednik Vučić i poručio da uskoro treba da bude potpisan ugovor o rekonstrukciji kompletnog Kliničkog centra, i da će, kao što je Niš dobio najmoderniji Klinički centar, isto biti u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

"Danas radimo sveobuhvatne radove i kupujemo najmodernije aparate i to pokazuje naš veliki i značajni napredak ", rekao je predsednik  Vučić i pomenuo da Srbija za zdravstvo izdvaja petinu budžeta. On je dodao da u Klinički centar Srbije  50 ili 60 godina ništa nije uloženo, a da su sadašnji radovi koštali oko 8,5 miliona evra, dok će kompletna rekonstrukcija koštati oko 69 miliona evra.

"Zamolio sam članove Vlade i premijerku i ministra Lončara da posebno vodimo računa  o lekarima i medicinskim sestrama. Hoćemo da zaustavimo odlazak, da kažemo da su Srbiji potrebni, ali i da smo svesni koliko više treba da platimo", poručio je predsednik Vučić.

Beograd, 22. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).