kc_velika.jpg

Вести

22.07.2018. - 22:25

Председник Вучић обишао радове на реконструкцији Ургентног центра у Београду

Председник Републике Србије  Александар Вучић обишао је данас радове на обнови Ургентног центра Клиничког центра Србије (КЦС)  и изградњи новог Центра за Икс-нож, један од најсавременијих медицинских апарата.

Председник Вучић је, након обиласка, изјавио да ће Србија за три године добити нов Клинички центар и додао да ће радови на обнови Ургентног центра КЦС  бити завршени до Нове године.

„Нема ништа важније од живота људи и могућности да мајка гледа своје дете и да се нада његовој будућности. Драго ми је да имамо новца за то, а имаћемо још више“, рекао је председник Вучић и поручио да ускоро треба да буде потписан уговор о реконструкцији комплетног Клиничког центра, и да ће, као што је Ниш добио најмодернији Клинички центар, исто бити у Београду, Новом Саду и Крагујевцу.

"Данас радимо свеобухватне радове и купујемо најмодерније апарате и то показује наш велики и значајни напредак ", рекао је председник  Вучић и поменуо да Србија за здравство издваја петину буџета. Он је додао да у Клинички центар Србије  50 или 60 година ништа није уложено, а да су садашњи радови коштали око 8,5 милиона евра, док ће комплетна реконструкција коштати око 69 милиона евра.

"Замолио сам чланове Владе и премијерку и министра Лончара да посебно водимо рачуна  о лекарима и медицинским сестрама. Хоћемо да зауставимо одлазак, да кажемо да су Србији потребни, али и да смо свесни колико више треба да платимо", поручио је председник Вучић.

Београд, 22. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).