Predsednik Vučić obišao radove na Trgu republike

Vesti

03.08.2019. - 12:07

Predsednik Vučić obišao radove na Trgu republike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji Trga republike u Beogradu i rekao da će oni biti završeni 1. septembra, a da se u Srbiji radi više nego ikada.

Predsednik Vučić obišao radove na Trgu republike

Foto Tanjug/ Zoran Žestić

Predsednik Vučić podelio je utiske o budućem izgledu centralnog beogradskog trga, koji će ličiti na slične u stranim prestonicama, a posebno je bio zadovoljan kvalitetom radova.

„Ponosan sam kako ovo izgleda. Kada se sve završi dobiće se monumentalnost prostora. Sve ovo su radile naše arhitekte. Imaćemo do 1. septembra jedan veliki trg sa mnogo cveća, drvoreda, novom rasvetom i novim fasadama“, rekao je predsednik Vučić tokom obilaska.

Predsednik Vučić je istakao da zna da građanima smetaju gužve, ali da tako mora, da bismo imali najlepši grad.

„Drago mi je što sada sve više ljudi podržava rekonstrukciju, ali tako je bilo i sa Beogradom na vodi, u početku je podržavalo samo 27 odsto građana, a sada je taj procenat 67 odsto“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je napomenuo da se u prestonici mnogo radi, čini se više u poslednjih godinu dana nego u poslednjih 20-30 godina.

Predsednik Vučić obišao radove na Trgu republike

Foto Tanjug/ Zoran Žestić

 
„Očekujemo da se i Karađorđeva ulica otvori 1. septembra, ako uspemo i Topličin venac, biće i manje gužve. Onda nam ostaje kej na Promenadi. Sve spajamo sa Sajmom. Biće to najlepši kej u Evropi. Radimo fasade. Ove godine radimo nešto više fasada, sada je važno da taj zemunski deo oživimo. Važno je da novi investitori krenu da rade novu zgradu Beobanke, jer se ta zgrada vidi iz različitih delova grada“, rekao je predsednik Vučić i najavio da će država morati da pomogne i druge gradove, Valjevo, Užice, Sombor, Kikindu, da se uredi infrastruktura, ulepšaju ti gradovi i privuku turisti.
 
Predsednik Vučić izneo je podatak da je 2012. godine u Srbiji bilo 1.530 javnih gradilišta, a danas ih je više od 40.000.
 
Predsednik Vučić je radove obišao u društvu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i drugih gradskih funkcionera.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).