Председник Вучић обишао радове на Тргу републике

Вести

03.08.2019. - 12:07

Председник Вучић обишао радове на Тргу републике

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на реконструкцији Трга републике у Београду и рекао да ће они бити завршени 1. септембра, а да се у Србији ради више него икада.

Председник Вучић обишао радове на Тргу републике

Фото Танјуг/ Зоран Жестић

Председник Вучић поделио је утиске о будућем изгледу централног београдског трга, који ће личити на сличне у страним престоницама, а посебно је био задовољан квалитетом радова.

„Поносан сам како ово изгледа. Када се све заврши добиће се монументалност простора. Све ово су радиле наше архитекте. Имаћемо до 1. септембра један велики трг са много цвећа, дрвореда, новом расветом и новим фасадама“, рекао је председник Вучић током обиласка.

Председник Вучић је истакао да зна да грађанима сметају гужве, али да тако мора, да бисмо имали најлепши град.

„Драго ми је што сада све више људи подржава реконструкцију, али тако је било и са Београдом на води, у почетку је подржавало само 27 одсто грађана, а сада је тај проценат 67 одсто“, рекао је председник Вучић.

Председник је напоменуо да се у престоници много ради, чини се више у последњих годину дана него у последњих 20-30 година.

Председник Вучић обишао радове на Тргу републике

Фото Танјуг/ Зоран Жестић

 
„Очекујемо да се и Kарађорђева улица отвори 1. септембра, ако успемо и Топличин венац, биће и мање гужве. Онда нам остаје кеј на Променади. Све спајамо са Сајмом. Биће то најлепши кеј у Европи. Радимо фасаде. Ове године радимо нешто више фасада, сада је важно да тај земунски део оживимо. Важно је да нови инвеститори крену да раде нову зграду Беобанке, јер се та зграда види из различитих делова града“, рекао је председник Вучић и најавио да ће држава морати да помогне и друге градове, Ваљево, Ужице, Сомбор, Kикинду, да се уреди инфраструктура, улепшају ти градови и привуку туристи.
 
Председник Вучић изнео је податак да је 2012. године у Србији било 1.530 јавних градилишта, а данас их је више од 40.000.
 
Председник Вучић је радове обишао у друштву градоначелника Београда Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића и других градских функционера.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).