kbc_zemun_velika.jpg

Vesti

13.09.2018. - 17:57

Predsednik Vučić obišao rekonstruisane prostorije KBC "Zemun"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas  rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko-bolničkog centra „Zemun“

"Srećan sam zbog magnetne rezonance koja prvi put postoji u zemunskoj bolnici, zbog angio sale... Ovde je i zgrada, koja je prelepa, i pod zaštitom države, ali je ruinirana, u kojoj se deca leče i sada krećemo u obnovu, jer hoćemo bolje uslove i zdraviju decu", rekao je predsednik Vučić novinarima u Zemunu i dodao da će i ta obnova biti finansirana iz budžeta, zahvaljujući tome što imamo suficit. On je istakao da se sada radi i poboljšava zdravstveni sistem u Srbiji, koji je srce našeg društva, jer ima sredstava za to, zahvaljujući sprovedenim ekonomskim reformama.

Predsednik Vučić je podsetio  da je Srbija druga najbrže rastuća ekonomija u Evropi i zemlja koja najbrže snižava javni dug, kao i zemlja van EU sa najnižom stopom nezaposlenosti u ovom delu Evrope i sa najviše direktnih stranih investicija.

"Na dobrom smo putu, zato je važno i na tome insistiram – na očuvanju mira i stabilnosti. Da nastavimo reforme, pre svega poreske administracije, da poboljšavamo poslovni ambijent, da snižavamo doprinose i poreze na zarade i tražimo od investitora da ulažu sve više, jer ćemo tako imati i bolje domove zdravlja i kliničke centre", izjavio je predsednik Srbije. On je istakao da je mnogo urađeno u srpskom zdravstvu, ali mnogo više mora da bude urađeno, i to ilustrovao time što je Srbija pre nekoliko godina bila poslednja na listi evropskih zdravstvenih sistema, dok je danas šest zemalja iza nas.

"Želimo da unapređujemo sistem brže i snažnije i verujem da ćemo uspeti", zaključio je predsednik  Vučić.

Zemun, 13. septembar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).