kbc_zemun_velika.jpg

Вести

13.09.2018. - 17:57

Председник Вучић обишао реконструисане просторије КБЦ "Земун"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас  реконструисане и новоопремљене просторије Клиничко-болничког центра „Земун“

"Срећан сам због магнетне резонанце која први пут постоји у земунској болници, због ангио сале... Овде је и зграда, која је прелепа, и под заштитом државе, али је руинирана, у којој се деца лече и сада крећемо у обнову, јер хоћемо боље услове и здравију децу", рекао је председник Вучић новинарима у Земуну и додао да ће и та обнова бити финансирана из буџета, захваљујући томе што имамо суфицит. Он је истакао да се сада ради и побољшава здравствени систем у Србији, који је срце нашег друштва, јер има средстава за то, захваљујући спроведеним економским реформама.

Председник Вучић је подсетио  да је Србија друга најбрже растућа економија у Европи и земља која најбрже снижава јавни дуг, као и земља ван ЕУ са најнижом стопом незапослености у овом делу Европе и са највише директних страних инвестиција.

"На добром смо путу, зато је важно и на томе инсистирам – на очувању мира и стабилности. Да наставимо реформе, пре свега пореске администрације, да побољшавамо пословни амбијент, да снижавамо доприносе и порезе на зараде и тражимо од инвеститора да улажу све више, јер ћемо тако имати и боље домове здравља и клиничке центре", изјавио је председник Србије. Он је истакао да је много урађено у српском здравству, али много више мора да буде урађено, и то илустровао тиме што је Србија пре неколико година била последња на листи европских здравствених система, док је данас шест земаља иза нас.

"Желимо да унапређујемо систем брже и снажније и верујем да ћемо успети", закључио је председник  Вучић.

Земун, 13. септембар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).