srem-velika.jpg

Vesti

08.03.2019. - 21:51

Predsednik Vučić obišao Sremski okrug u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" posetom Sremskom okrugu i obišao Belegiš, Inđiju, Dobrince, Šid, Zasavicu, Mačvansku Mitrovicu i Sremsku Mitrovicu.

Predsednik Vučić je posetu započeo u Belegišu, obilaskom vrtića "Bubamara" Predškolske ustanove "Radost", za čiju obnovu je država izdvojila 65 miliona dinara. On je okupljenim građanima  najavio da će se graditi auto-put Ruma–Šabac–Loznica, kao i dodatni putni krak ka Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj dug 18 kilometara, zajedno sa mostom preko Rače, i dodao da je država radila veliki broj objekata, poput škola i vrtića, infrastrukturnih objekata, kao i obnovu 22 kilometra auto-puta od Batrovaca ka Sremskoj Mitrovici. 
 
Predsednik Vučić u poseti Sremskom okrugu u okviru kampanje

Foto Tanjug

 
"Hoću da našoj deci ostavimo čistu situaciju, da ne moraju oni da vraćaju naše dugove i dugove naših predaka, već da mogu da rade za sebe i za svoju decu i za našu budućnost", istakao je predsednik Srbije.
 
"Moramo da razvijamo turizam značajno više i zato ćemo uvesti i posebne brodove koji će da plove između Novog Sada i Beograda. U početku će to da bude pod državnom kontrolom, kasnije ćemo da pokušamo da nađemo interes kod privatnika čime će i Belegiš i Surduk dobiti svoje mesto", rekao je predsednik Vučić i osvrnuo se i na jučerašnje usvajanje prištinske platforme navodeći da su time kosovski Albanci pokazali da nikad nisu ni želeli dijalog i da ga ni u budućnosti neće želeti.
 
"Naš odgovor će biti odlučan, ozbiljan i čvrst. Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese. Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača", rekao je predsednik Vučić i istakao da su cilj mir i kompromis, ali da neće prihvatiti ucene i pritiske koji znače odustajanje od naših nacionalnih interesa.
 
"Zaštitićemo interese i našeg naroda i interese Srbije na Kosovu i Metohiji. To ćemo da uradimo na najpametniji način i dalje ostavljajući vrata otvorenim za mogući dijalog u budućnosti, ali pre toga neki drugi ljudi moraju da se uozbilje", naglasio je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je posetio i opštinu Inđija, gde je prisustvovao početku radova na asfaltiranju Ulice Branka Ćopića. On je najavio da će biti asfaltirano još 76 ulica u dužini od 44 kilometra i da će država pomoći Inđiji sa 250 miliona dinara, kako bi mogla da se završi gradnja sportske hale.
 
"Samo da vas zamolim da povedete računa, nedovoljno dece se rađa u Sremskom okrugu, jer sve što radimo i gradimo nema nikakvog smisla ako ne budemo imali decu koja će to moći da naslede", istakao je predsednik Vučić.
 
Predsednik  Vučić je obišao i fabriku za preradu i pakovanje salata  „La linea verde“  u Dobrincima, u opštini Ruma, i rekao da će država obezbediti dodatne subvencije za razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda. 
 
Predsednik Vučić u poseti Sremskom okrugu u okviru kampanje

Foto Tanjug

 
"Naći ćemo načina da dodatno subvencionišemo preradu u poljoprivredi, jer je to faza koja nam je nedostajala", najavio je predsednik Vučić i dodao  da država daje i do 50 odsto podsticaja poljoprivrednicima za nabavku nove opreme.
 
"Država izdvaja mnogo novca za ubrzani razvoj Srema i Mačve", rekao je predsednik Vučić i istakao da je Ruma nekada bila na začelju, dok je sada u vrhu Sremskog okruga po razvijenosti, dodajući da je lično učestvovao u otvaranju četiri ili pet fabrika u Rumi i okolini.
 
Predsednik Vučić je, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obišao i rekonstruisanu zgradu Osnovne škole "Sremski front" u Šidu i najavio da će ona za godinu dana dobiti i bazen za decu. On je poručio građanima Šida da će u narednom periodu nastojati da u to mesto dovede više investitora.
 
"Najmanje smo uradili za Šid, i izvinjavam se ovde, pred ovoliko građana, ali zato ćemo sada najviše da radimo u Šidu. Samo sam u Rumi otvorio pet fabrika, pa u Inđiji, Pećincima, a ovde smo samo 'Srem Šid' obnovili i pomogli 'Agropapuk'. Sada je gotova industrijska zona i dovešćemo jednu, a nadam se i dve fabrike, kako bi građani ostali na svojim ognjištima", naveo je predsednik Vučić.
 
"Opština Šid je u teškom stanju zbog nasleđenih stvari, ima veliki deficit i dug. Zato ćemo gledati da Novi Sad i Beograd pomognu u novcu i radovima", dodao je predsednik  Vučić ukazujući da će dovođenjem fabrika Opština imati veće prihode i moći sama da investira u infrastrukturu.
 
Predsednik Vučić je u Zasavici posetio seosko turističko domaćinstvo „Čikić“, gde je govorio o ulaganju u seoski turizam i pomenuo da se radi na novom zakonu kojim će biti omogućene velike subvencije za to.
 
"Ako hoćete da proširite delatnost, imate više ležajeva, bolju turističku ponudu, dobićete ozbiljnu podršku države. Tu možemo da idemo do 50 odsto, odnosno za sve koji žele da naprave nove vajate, nabave novu opremu, mi kao država dajemo do 50 odsto novčanih sredstava. Dakle, to je poklon, što mislim da je velika pomoć", rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je obišao i fabriku stočne hrane "Hrana produkt" d.o.o. u Mačvanskoj Mitrovici i rekao porodici Stanković, kao i njihovim poslovnim partnerima, da uz pomoć grantova, koje obezbeđuje država, mogu lakše da nabave opremu i mašine.
 
Predsednik Vučić je posetu Sremskom okrugu završio  u Sremskoj Mitrovici gde se, zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, obratio građanima. 
 
FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDE 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).