srem-velika.jpg

Вести

08.03.2019. - 21:51

Председник Вучић обишао Сремски округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије" посетом Сремском округу и обишао Белегиш, Инђију, Добринце, Шид, Засавицу, Мачванску Митровицу и Сремску Митровицу.

Председник Вучић је посету започео у Белегишу, обиласком вртића "Бубамара" Предшколске установе "Радост", за чију обнову је држава издвојила 65 милиона динара. Он је окупљеним грађанима  најавио да ће се градити ауто-пут Рума–Шабац–Лозница, као и додатни путни крак ка Босни и Херцеговини и Републици Српској дуг 18 километара, заједно са мостом преко Раче, и додао да је држава радила велики број објеката, попут школа и вртића, инфраструктурних објеката, као и обнову 22 километра ауто-пута од Батроваца ка Сремској Митровици. 
 
Председник Вучић у посети Сремском округу у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
"Хоћу да нашој деци оставимо чисту ситуацију, да не морају они да враћају наше дугове и дугове наших предака, већ да могу да раде за себе и за своју децу и за нашу будућност", истакао је председник Србије.
 
"Морамо да развијамо туризам значајно више и зато ћемо увести и посебне бродове који ће да плове између Новог Сада и Београда. У почетку ће то да буде под државном контролом, касније ћемо да покушамо да нађемо интерес код приватника чиме ће и Белегиш и Сурдук добити своје место", рекао је председник Вучић и осврнуо се и на јучерашње усвајање приштинске платформе наводећи да су тиме косовски Албанци показали да никад нису ни желели дијалог и да га ни у будућности неће желети.
 
"Наш одговор ће бити одлучан, озбиљан и чврст. Сачуваћемо и Србију и српске интересе. Нисмо се уплашили ни њихових претњи, ни њихових помагача", рекао је председник Вучић и истакао да су циљ мир и компромис, али да неће прихватити уцене и притиске који значе одустајање од наших националних интереса.
 
"Заштитићемо интересе и нашег народа и интересе Србије на Косову и Метохији. То ћемо да урадимо на најпаметнији начин и даље остављајући врата отвореним за могући дијалог у будућности, али пре тога неки други људи морају да се уозбиље", нагласио је председник Вучић.
 
Председник Вучић је посетио и општину Инђија, где је присуствовао почетку радова на асфалтирању Улице Бранка Ћопића. Он је најавио да ће бити асфалтирано још 76 улица у дужини од 44 километра и да ће држава помоћи Инђији са 250 милиона динара, како би могла да се заврши градња спортске хале.
 
"Само да вас замолим да поведете рачуна, недовољно деце се рађа у Сремском округу, јер све што радимо и градимо нема никаквог смисла ако не будемо имали децу која ће то моћи да наследе", истакао је председник Вучић.
 
Председник  Вучић је обишао и фабрику за прераду и паковање салата  „La linea verde“  у Добринцима, у општини Рума, и рекао да ће држава обезбедити додатне субвенције за развој прераде пољопривредних производа. 
 
Председник Вучић у посети Сремском округу у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
"Наћи ћемо начина да додатно субвенционишемо прераду у пољопривреди, јер је то фаза која нам је недостајала", најавио је председник Вучић и додао  да држава даје и до 50 одсто подстицаја пољопривредницима за набавку нове опреме.
 
"Држава издваја много новца за убрзани развој Срема и Мачве", рекао је председник Вучић и истакао да је Рума некада била на зачељу, док је сада у врху Сремског округа по развијености, додајући да је лично учествовао у отварању четири или пет фабрика у Руми и околини.
 
Председник Вучић је, у оквиру кампање "Будућност Србије", обишао и реконструисану зграду Основне школе "Сремски фронт" у Шиду и најавио да ће она за годину дана добити и базен за децу. Он је поручио грађанима Шида да ће у наредном периоду настојати да у то место доведе више инвеститора.
 
"Најмање смо урадили за Шид, и извињавам се овде, пред оволико грађана, али зато ћемо сада највише да радимо у Шиду. Само сам у Руми отворио пет фабрика, па у Инђији, Пећинцима, а овде смо само 'Срем Шид' обновили и помогли 'Агропапук'. Сада је готова индустријска зона и довешћемо једну, а надам се и две фабрике, како би грађани остали на својим огњиштима", навео је председник Вучић.
 
"Општина Шид је у тешком стању због наслеђених ствари, има велики дефицит и дуг. Зато ћемо гледати да Нови Сад и Београд помогну у новцу и радовима", додао је председник  Вучић указујући да ће довођењем фабрика Општина имати веће приходе и моћи сама да инвестира у инфраструктуру.
 
Председник Вучић је у Засавици посетио сеоско туристичко домаћинство „Чикић“, где је говорио о улагању у сеоски туризам и поменуо да се ради на новом закону којим ће бити омогућене велике субвенције за то.
 
"Ако хоћете да проширите делатност, имате више лежајева, бољу туристичку понуду, добићете озбиљну подршку државе. Ту можемо да идемо до 50 одсто, односно за све који желе да направе нове вајате, набаве нову опрему, ми као држава дајемо до 50 одсто новчаних средстава. Дакле, то је поклон, што мислим да је велика помоћ", рекао је председник Вучић.
Председник Вучић је обишао и фабрику сточне хране "Храна продукт" д.о.о. у Мачванској Митровици и рекао породици Станковић, као и њиховим пословним партнерима, да уз помоћ грантова, које обезбеђује држава, могу лакше да набаве опрему и машине.
 
Председник Вучић је посету Сремском округу завршио  у Сремској Митровици где се, заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, обратио грађанима. 
 
ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).