Predsednik Vučić obišao volontere u "Štark areni"

Vesti

25.03.2020. - 13:20

Predsednik Vučić obišao volontere u "Štark areni"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas volontere koji u "Štark areni" pakuju pakete pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara i razgovarao sa privrednicima, koji su te namirnice obezbedili.

Predsednik Vučić obišao volontere u

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je privrednicima zahvalio na pomoći i poručio da su pokazali ogromnu odgovornost, kao i borbenost i ljubav prema svojoj zemlji. On je istakao da se priprema veliki i ozbiljan paket mera za privrednike, koji će imati značajnu pomoć države. 
 
"Mi ćemo za 10 dana, ili ranije, izaći sa prvim velikim i značajnim merama, pa ćemo da sednemo da vidimo šta je to što još možemo i šta možemo da očekujemo od vas. Imaćete značajnu pomoć države, to vam garantujem ", rekao je predsednik Vučić i dodao da je Srbija spremnije dočekala krizu izazvanu korona virusom nego druge zemlje. On je naveo  da skoro sve druge zemlje oko nas idu na drastično smanjenje plata u javnom sektoru, ali da Srbija to neće raditi zato što bolje stojimo po pitanju javnih finansija, kao i da zbog toga država može više da pomogne. 
 
Predsednik Vučić obišao volontere u

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je objasnio da, kad su u pitanju ekonomske mere, postoje dva pristupa po pitanju plata i poreza i da će pokušati da se nađe najbolje rešenje i za državu i poslodavce. On je naglasio  da će udeo koji država bude izdvajala, svakako više milijardi evra, uložiti upravo u privatni sektor. 
 
Predsednik Vučić je istakao  da je u ovom trenutku zdravlje ljudi prioritet i zamolio privrednike da dobro obezbede radnike sa zaštitinom opremom. 
 
Predsednik Vučić obišao volontere u

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Još jednom beskrajno hvala, hvala što ste se i bez zvaničnog poziva države odazvali da pomognete svojoj zemlji. Kao odgovorni ljudi, ovim pokazujete koliko brinete za ljude. Donećemo dobre mere. Ne kažem da će neko moći da pokriva nelikvidnost, ali da će gubici biti manji nego što se očekuje, u to sam siguran", poručio je predsednik Vučić. 
 
Šleperi sa namirnicama sinoć su stigli u Štark arenu, a danas je oko 350 volontera počelo sa pakovanjem paketa. To je pomoć Grada Beograda i Privredne komore Srbije najugroženijim sugrađanima. 
 
Beograd, 
25. mart 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).