Председник Вучић обишао волонтере у "Штарк арени"

Вести

25.03.2020. - 13:20

Председник Вучић обишао волонтере у "Штарк арени"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас волонтере који у "Штарк арени" пакују пакете помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година чије су пензије мање од 30.000 динара и разговарао са привредницима, који су те намирнице обезбедили.

Председник Вучић обишао волонтере у

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је привредницима захвалио на помоћи и поручио да су показали огромну одговорност, као и борбеност и љубав према својој земљи. Он је истакао да се припрема велики и озбиљан пакет мера за привреднике, који ће имати значајну помоћ државе. 
 
"Ми ћемо за 10 дана, или раније, изаћи са првим великим и значајним мерама, па ћемо да седнемо да видимо шта је то што још можемо и шта можемо да очекујемо од вас. Имаћете значајну помоћ државе, то вам гарантујем ", рекао је председник Вучић и додао да је Србија спремније дочекала кризу изазвану корона вирусом него друге земље. Он је навео  да скоро све друге земље око нас иду на драстично смањење плата у јавном сектору, али да Србија то неће радити зато што боље стојимо по питању јавних финансија, као и да због тога држава може више да помогне. 
 
Председник Вучић обишао волонтере у

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је објаснио да, кад су у питању економске мере, постоје два приступа по питању плата и пореза и да ће покушати да се нађе најбоље решење и за државу и послодавце. Он је нагласио  да ће удео који држава буде издвајала, свакако више милијарди евра, уложити управо у приватни сектор. 
 
Председник Вучић је истакао  да је у овом тренутку здравље људи приоритет и замолио привреднике да добро обезбеде раднике са заштитином опремом. 
 
Председник Вучић обишао волонтере у

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Још једном бескрајно хвала, хвала што сте се и без званичног позива државе одазвали да помогнете својој земљи. Као одговорни људи, овим показујете колико бринете за људе. Донећемо добре мере. Не кажем да ће неко моћи да покрива неликвидност, али да ће губици бити мањи него што се очекује, у то сам сигуран", поручио је председник Вучић. 
 
Шлепери са намирницама синоћ су стигли у Штарк арену, а данас је око 350 волонтера почело са паковањем пакета. То је помоћ Града Београда и Привредне коморе Србије најугроженијим суграђанима. 
 
Београд, 
25. март 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).