Predsednik Vučić otvorio međunarodnu konferenciju  "Svet posle korona virusa"

Vesti

29.05.2020. - 11:01

Predsednik Vučić otvorio međunarodnu konferenciju "Svet posle virusa korona"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su pred svetom, zbog pandemije korona virusa, izazovi kakve čovečanstvo do sada nije videlo, što ne znači da bi naš odgovor trebalo da bude traženje izgovora za nedostatke i loše poteze u budućnosti.

Predsednik Vučić otvorio međunarodnu konferenciju

Foto Predsedništvo/ Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je na otvaranju međunarodne konferencije "Svet posle virusa korona" rekao da se više stvari u svetu promenilo u prethodnih šest meseci, nego u prethodnih 20 do 30 godina.
 
"Tih šest meseci doneli su drastične i dramatične promene u svetu geopolitike i ekonomskoj snazi i onome kakav će uticaj pojedine zemlje, blokovi i regioni imati na događaje u svetu u budućnosti. Vreme je da otvorenije govorimo o dve stvari. Jedna je kako da sagledamo odnose u svetu i poziciji Srbije u budućnosti, kako i na koji način ćemo reagovati na ekonomske, političke i zdravstvene izazove", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić otvorio međunarodnu konferenciju

Foto Predsedništvo/ Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je istakao da kada se sagleda uticaj koji je Kovid-19 imao na ekonomije najmoćnijih zemalja i regiona, vidi se velika snaga sa kojom iz pandemije izlaze dve sile - Nemačka i Kina, iz različitih razloga i uglova.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.