Председник Вучић отворио међународну конференцију  "Свет после корона вируса"

Вести

29.05.2020. - 11:01

Председник Вучић отворио међународну конференцију "Свет после вируса корона"

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је данас да су пред светом, због пандемије корона вируса, изазови какве човечанство до сада није видело, што не значи да би наш одговор требало да буде тражење изговора за недостатке и лоше потезе у будућности.

Председник Вучић отворио међународну конференцију

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник Вучић је на отварању међународне конференције "Свет после вируса корона" рекао да се више ствари у свету променило у претходних шест месеци, него у претходних 20 до 30 година.
 
"Тих шест месеци донели су драстичне и драматичне промене у свету геополитике и економској снази и ономе какав ће утицај поједине земље, блокови и региони имати на догађаје у свету у будућности. Време је да отвореније говоримо о две ствари. Једна је како да сагледамо односе у свету и позицији Србије у будућности, како и на који начин ћемо реаговати на економске, политичке и здравствене изазове", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић отворио међународну конференцију

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник Вучић је истакао да када се сагледа утицај који је Ковид-19 имао на економије најмоћнијих земаља и региона, види се велика снага са којом из пандемије излазе две силе - Немачка и Kина, из различитих разлога и углова.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).