velika_sid.jpg

Vesti

09.08.2018. - 22:37

Predsednik Vučić posetio fabriku za preradu mesa "Srem Šid"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku za preradu mesa "Srem Šid", kao primer uspešne privatizacije iz stečaja i firme kojoj su zahvaljujući novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamošnje tržište.

"Ono što je važno za sve koji su zainteresovani, daćemo veće subvencije za pogone, fabrike koje će da rade preradu i uskoro će ta odluka biti doneta. To je ono što nam nedostaje", rekao je predsednik Vučić novinarima u Šidu i dodao da veruje da će prijateljstvo koje imamo sa Kinom, Turskom i drugima, kao i svi konkretni ugovori koje imamo, doneti mnogo dobrog u narednom periodu.

Predsednik Vučić je napomenuo  da Srbija nastoji da ulaže u stočarstvo što više i da će ovo biti dobra sezona, i istakao da je ponosan što posle 17 godina ponovo radi fabrika za preradu mesa "Srem Šid", koja upošljava 130 ljudi. On je dodao i da se nada da će u narednih pet godina stočni fond u Srbiji da se vrati na nivo iz 1989. godine, a to je dva miliona grla stoke.

Predsednik Vučić je rekao da je ponos sremske industrije, grada Šida i cele Srbije oživeo zahvaljujući vrednim rukama vlasnika firmi "Agropapuk" iz Kukujevaca i Industrije mesa "Đurđević" iz Pećinaca, ali i dobrom ugovoru koji Srbija ima sa Turskom o godišnjem izvozu 5.000 tona goveđeg mesa.

Šid, 09. avgust 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).