velika_sid.jpg

Вести

09.08.2018. - 22:37

Председник Вучић посетио фабрику за прераду меса "Срем Шид"

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас фабрику за прераду меса "Срем Шид", као пример успешне приватизације из стечаја и фирме којој су захваљујући новом Споразуму о слободној трговини с Турском, отворена врата за тамошње тржиште.

"Оно што је важно за све који су заинтересовани, даћемо веће субвенције за погоне, фабрике које ће да раде прераду и ускоро ће та одлука бити донета. То је оно што нам недостаје", рекао је председник Вучић новинарима у Шиду и додао да верује да ће пријатељство које имамо са Кином, Турском и другима, као и сви конкретни уговори које имамо, донети много доброг у наредном периоду.

Председник Вучић је напоменуо  да Србија настоји да улаже у сточарство што више и да ће ово бити добра сезона, и истакао да је поносан што после 17 година поново ради фабрика за прераду меса "Срем Шид", која упошљава 130 људи. Он је додао и да се нада да ће у наредних пет година сточни фонд у Србији да се врати на ниво из 1989. године, а то је два милиона грла стоке.

Председник Вучић је рекао да је понос сремске индустрије, града Шида и целе Србије оживео захваљујући вредним рукама власника фирми "Агропапук" из Кукујеваца и Индустрије меса "Ђурђевић" из Пећинаца, али и добром уговору који Србија има са Турском о годишњем извозу 5.000 тона говеђег меса.

Шид, 09. август 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).