Predsednik Vučić posetio Niš

Vesti

10.04.2020. - 12:56

Predsednik Vučić posetio Niš

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Niš, gde je uručio veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme, kao pomoć u borbi protiv bolesti COVID-19 za ceo jug Srbije.

Predsednik Vučić posetio Niš

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija u Gradskoj kući u Nišu i obratio se građanima Niša i juga Srbije putem medija.
 
"Ovim pokazujemo kolika je naša briga za Niš, za jug Srbije i da smo uz svoj narod. Zdravlje ljudi nam je najvažnije. U Nišu se prvi rezultati disciplinovanog i odgovornog ponašanja vide, potrebno je da tako i nastavimo“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je zahvalan  lekarima i svim ljudima koji se ponašaju odgovorno. On je istakao da je Niš od početka bio na udaru velikog i opasnog neprijatelja, ali su Nišlije disciplinom uspele, i uprkos žrtvama, da mu se odupru. 
 
Predsednik Vučić posetio Niš

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Veliko poštovanje za naš narod u Nišu i Nišavskom, Jablaničkom, Pčinjskom, Rasinskom okrugu, koji se ponašaju disciplinovano i odgovorno. Došao sam da kažem da je Srbija uz vas. Mi svakih 7 dana šaljemo zaštitnu opremu, materijale, neretko i respiratore. Doneli smo 20 neinvazivnih respiratora. Doneli smo i pulsne oksimetre i sve što je potrebno za funkcionisanje bolnica. Pripremamo i ambulanta vozila sa transportnim respiratorima. Siguran sam da ćemo da pobedimo i da ćemo jednoga dana da se ponosimo kako smo ovo uradili. Ovde je junački narod. Uvek je bio", naglasio je predsednik Vučić. On je dodao da su kapaciteti COVID bolnica na izmaku i najavio da će se pripremati dodatni kapaciteti privremenih bolnica. 
 
Predsednik Vučić je ocenio da je na nivou Evropske unije postignut dobar dogovor za jačanje ekonomije članica, dodajući da  je od naše ukupne trgovinske razmene 67 odsto sa članicama EU. 
 
Predsednik Vučić posetio Niš

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
“Svaki dogovor postignut oko jačanja njihove ekonomije, jačaće i našu”, istakao je predsednik Vučić i najavio da država priprema investicioni ciklus sa velikim ulaganjima i da će ubrzati mere pomoći privatnom sektoru. On je rekao da se nada da ćemo do kraja meseca biti u stanju da ukinemo vanredno stanje. 
 
„Vidim svetlo na kraju tunela za našu zemlju. Bavićemo se više ekonomijom. Mi ćemo se polako pripremati i krenućemo sa ogromnim investicionim ciklusima da bismo mogli da radimo i da se ekonomski ubrzamo“, poručio je predsednik Vučić i  dodao da je narednih 10 dana ključno, da se do 20. aprila rešava sudbina našeg odnosa prema virusu korona.
 
Niš, 10. april 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).